Afghanistan bag fronten

Tre film om Danmarks engagement i den civile genopbygning i Afghanistan.

Produceret af:

Skolerne i Afghanistan

afghan_4_1200.jpg
© Jens J. V. Pedersen

På gaderne i Kabul arbejder omtrent 96.000 børn med at sælge tyggegummi, samle plastikposer eller vaske biler. Aschiana er en skole for børn i Kabul, som arbejder på gaden. Her møder vi danske Masih Fedai, som arbejder på at få mange af gadebørnene i skole.

Arkitekten Humayoun og hans hold bygger pigeskoler og kollegier ude i landdistrikterne. De undgår at blive en del af konflikten ved at inddrage lokalsamfundet og de religiøse ledere i processen. Humayoun og hans folk har valgt at arbejde uden militær beskyttelse.

  

Strømer på udebane

afghan_7_1200.jpg
© Jens J. V. Pedersen

Kim og Arne er to erfarne danske politifolk. De rejser til Afghanistan for at hjælpe med at opbygge en lokal politistyrke. De afghanske politifolk mangler våben, varme sokker, løn - og loyalitet. I Kabul er der efterretninger om nært forestående selvmordsangreb. Samtidig deserterer de afghanske betjente fra sikkerhedsringen rundt om byen.

Kim kæmper for at uddanne nye rekrutter, mens Arne flyver til Herat i det vestlige Afghanistan. Her forsøger han at hjælpe den lokale politichef, oberst Rahmatullah. Hans efterforskere er ved at blive fyrede, fordi de nægter at betale bestikkelse til personer i det afghanske indenrigsministerium.

  

Afghanistan på arbejde

afghan_5_1200.jpg
© Jens J. V. Pedersen

I skyggen af konflikten i Afghanistan er der måske et lille økonomisk mirakel på vej. Mere end 400.000 iværksættere har siden 2003 startet små virksomheder ved hjælp af mikrokreditter. De fleste er kvinder.

I et land, som ellers betragtes som det mest korrupte i verden, vedligeholder 97 % af alle lånerne punktligt deres betalinger.

(4)

Skolerne i Afghanistan - film

afghan_4_1200.jpg
© Jens J. V. Pedersen
Arkitekten Humayoun og hans hold bygger pigeskoler og kollegier ude i landdistrikterne. De undgår at blive en del af konflikten ved at inddrage lokalsamfundet og de religiøse ledere i processen.

Strømer på udebane - film

afghan_7_1200.jpg
© Jens J. V. Pedersen
Kim og Arne er to erfarne danske politifolk. De rejser til Afghanistan for at hjælpe med at opbygge en lokal politistyrke. De afghanske politifolk mangler våben, varme sokker, løn - og loyalitet.

Afghanistan på arbejde - film

afghan_5_1200.jpg
© Jens J. V. Pedersen
I skyggen af konflikten i Afghanistan er der måske et lille økonomisk mirakel på vej. Mere end 400.000 iværksættere har siden 2003 startet små virksomheder ved hjælp af mikrokreditter. De fleste er kvinder. I et land, som ellers betragtes som det mest korrupte i verden, vedligeholder 97 % af alle lånerne punktligt deres betalinger.

Det nye Afghanistan

Foto fra webstedet  "Det nye Afghanistan"
© Charlotte Aagaard, Eva Nadia Haupt og Søren Heuseler, iBureauet/Dagbladet Information, 2011.
Webstedet "Det nye Afghanistan" indeholder fem undervisningsforløb, artikler, videoklip, tidslinjer, billedserier, faktabokse og figurer.

Produceret i samarbejde med

DANIDA

Danidas Oplysningsbevilling yder støtte til dansk u-landsoplysning. Oplysningsbevillingen kan søges af alle, der vil formidle om forholdene i verdens fattigste lande. Støtten går blandt meget andet til undervisningsmaterialer, udstillinger, film til landsdækkende tv og rejsestipendier. På EMU’s tema Global Undervisning finder du mange af de støttede oplysningsprojekter.

Danida

Relaterede links

Webstedet "Det nye Afghanistan" indeholder fem undervisningsforløb, artikler, videoklip, tidslinier, billedserier, faktabokse og figurer. Ophav: Charlotte Aagaard, Eva Nadia Haupt og Søren Heuseler. Producent: iBureauet/Dagbladet Information, 2011.
Reporter Cassandra Nelson collected questions submitted and asked children living in Afghanistan to answer them.