Alpint skikursus i Dorfgastein Østrig

Kurset er for alle; fra begynder til ekspert! Undervisningsholdene vil blive niveaudelt således, at alle kursisterne for mulighed for at forbedre sin egenfærdighed. Kurset afholdes i uge 10 2018.
Ski

Om kurset

Kurset vil kvalificere kursisterne til at kunne sammensætte et helt skiforløb (ekskursion/studietur) på 4 skidage med en relevant progression ud fra de faglige mål, der tilgodeser både erfarne og uerfarne elever. Derudover vil man lære, hvordan man bygger et barmarkstræningsforløb op inden en skitur, der eksempelvis kan kobles til træningsprojektet.

Udgangspunktet for undervisningen vil være Den Danske Skiskoles manual, der vil blive tilpasset målgruppen. Der vil bl.a. blive arbejdet med konkrete faglige fokuspunkter som: Position på skiene, kantning, carving, kontrollerede rytmiske sving, stavisæt, vertikal bevægelsen samt terrænvalg og terrænprogression, idet det vil være oplagte emner at arbejde med på en skiekskursion.

Både på pisten og igennem flere teoretiske undervisningsmoduler (afholdt om aftenen) vil de didaktiske overvejelser, herunder videofeedback, relevant teoretisk materiale omkring skiundervisningen, sikkerhed og skiudstyr bliver gennemgået og diskuteret.

Selvom det alpine skiforløb ikke kan bruges i eksamenssammenhæng, da videofilmning ikke længere må benyttes til eksamen, så vil en skiekskursion fortsat have berettigelse i idrætsundervisningen. Man kan forsat fint afvikle et undervisningsforløb, der ikke opgives til eksamen.  

Det praktiske

Afgang lørdag den 3. marts 2018, ankomst den 04 marts 2018. (afrejse fra Ålborg ca. 15.00/  København ca. kl 15.00), der vil være opsamling ned gennem Jylland og hen over Sjælland/Fyn

Hjemrejse den 09 marts 2018, hjemkomst lørdag den 10 marts 2018 ca. til middag.

4-stjernet bus med alt comfort tur/retur

Ophold i lejlighed - med plads 4 - 8 pers med halvpension på Bergparadis https://www.bergparadies.at/

Opsamling fra Aalborg til Kolding og fra København over Fyn

Husk at hvis man selv har ski, støvler, stave bliver det 650 kr. billigere dog (kun hvis man har hele pakken).

Vi får seks hele skidage.

Der vil være ca. 35 timer undervisning på turen

Prisen: 7000 kr.(hvis man har ski, støvler og stave bliver der fratrukket 650 kr. fra denne pris).

Tilmelding åbner 1. september og lukker onsdag den 15. november efter først til mølle princippet.

Undervisere

Instruktører fra Den Danske Skiskole

Kursusledere: Andreas Sciørring og Louise Moll Hjort

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Relaterede links

Senest frist for tilmelding er 15. november 2017

Emneord