Atlantbib - små nordiske fagbøger

Atlantbib.org er et skoleprojekt med deltagere fra Danmark, Norge, Sverige og Færøerne. Projektet er økonomisk støttet gennem Nordplus Sprog 2015.

Atlantbib.org er et bogprojekt med fokus på skolens yngste klasser. Bøgerne er online-bøger lavet i samarbejde mellem lærere og elever fra de deltagende skoler. Projektet er i første omgang berammet til at køre fra 2015-2017. Bøgerne er alle fagbøger, med fokus på ligheder og forskelle mellem de nordiske lande. Eleverne er med til at researche, skrive, oversætte og indtale bøgerne inden de bliver udgivet.

Målet er at åbne det nordiske sprog op for børn samt tilbyde et gratis læremiddel til skoler i arbejdet med nordisk sprog og kultur.

De deltagende skoler er:

Vonsild Skole, Kolding, Danmark

Norðskála-Oyrar skúli, Oyrarbakki, Færøerne

Frosakulls Skolan, Halmstad, Sverige

Tanem Oppvekstsenter, Klæbu, Norge

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png