Beskytter du dine data godt nok? (For gymnasieelever og kursister)

Tjekker din kæreste dine mails, og ændrer dine klassekammerater på din facebookprofil? Eller andre inde og læser dig over skulderen? Så er det måske på tide at få set på din it-sikkerhed.

It-sikkerhed

876455_.jpg

Beskyt dine data på nettet.

Sikker mail?

Prøv at tjekke om dine mailadresser er sikre nok, eller om der er risiko for, at de er blevet kompromitterede og kan misbruges til at finde passwords m.m. Det kan du gøre på dette site.

Er  du blevet hacked, installerer du en password-manager i browseren. Det kan fx være LastPass eller et andet gratisprogram, som husker alle koder for dig. Du skal kun huske én hovedadgangskode.
Derefter må du udskifte passwords rundt omkring, så de er forskellige alle sammen.

Få et stærkt password

Uanset er det vigtigt at have et password, der ikke er lige til at gennemskue. Prøv at indtaste dit nuværende password på The Password Meter og se, hvor sikkert det er.

Med et svagt password kan dit privatliv let blive invaderet med sære opdateringer på Facebook, og dit konto kan få besøg af andre.

Blokér dine data

Installér fx Ghostery i browseren, så såkaldte tredjepartsfirmaer bliver blokeret, når de prøver at tracke, hvad du laver på computeren.

Relaterede moduler

Emneord