Digital Schools of Europe 4

Projektet skrider fremad - beretning fra fjerde partnermøde i Limoges i Frankrig 12.-16. oktober 2016.

Det fjerde møde i Digital Schools of Europe (DSOE), afholdtes i Limoges - 4 timers togrejse mod sydvest fra Paris 12.-16. oktober 2016.

Deltagerne var for det meste delt op i to grupper - medlemmer fra de koordinerende institutioner (Partners) og skoleledere og lærere fra skoler i de 8 deltagende lande (Participants).

For "Partners" var et meget vigtigt punkt den nært forestående rapport om, hvad der er nået i projektet det første år.
Når man arbejder med et strategisk partnerskab i Erasmus+ med fokus på "Cooperation for innovation and the exchange of good practices", skal der meget dokumentation til, for at få udbetalt penge for arbejdstid i forbindelse med "intellectual outputs": underskrevne deltagerlister, timesheets mm. Koordinatoren i Irland har langt den største arbejdsbyrde. De får derfor €500 om måneden til administration - de andre partnere får €250 om måneden i projektets tre-årige varighed.

 

En vigtig milepæl ved dette møde var den finske partners præsentation af deres ansvarsområde: et online-kursus for skoleledere, der vil arbejde med idéerne inden for DSOE - "Online Management Course". De har lavet et meget flot produkt, som mange i Europa vil kunne anvende, når det bliver offentliggjort. Det afprøves af skoleledere i Oulu i januar 2017.

Et meget vigtigt element i DSOE er deltagelsen af engagerede skoleledere og lærere, som kan give sparring til udviklingen af konceptet. 

De får samtidig mulighed for at finde partnere til eTwinning-projekter. På mødet i Limoges blev dette ekstra prioriteret, da de to danske koordinatorer, Signe Schmidt Rye og John Kraaer, CFU Lillebælt, fravalgte deltagelse i mødet for "Partners" lørdag formiddag for at facilitere speed dating og hjælp til projektudvikling. Det er der kommet flere interessante eTwinning-projekter ud af.

Alle glæder sig meget til næste møde i Pisa i uge 6 2017.

Limoges en søndag morgen
© John Kraaer

Limoges - en dejlig søndag morgen - på vej mod den flotte banegård med tårnet

Efter seminaret har koordinatorerne fra Irland være i Bruxelles flere gange for at præsentere idéen om at udarbejde et koncept, der giver skoler i EU mulighed for blive en "Digital School of Europe".

Det tyder på, at er en pæn interesse for på centralt hold i EU at drage erfaringer fra dette spændende projekt.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Relaterede filer

Program for seminaret i Limoges

Tema