Elevers praktikpladssøgning

Ressourcer, film og inspiration til elevernes praktiskpladssøgning. Praktikpladssøgning indgår som erhvervsfag 2 på grundforløbet.

Praktikpladssøgning er dels et metodefag, hvor fokus er tilegnelse af metoder og værktøjer til kvalificeret og målrettet at søge praktikplads. Samtidig er faget et erkendelsesfag, hvor fokus er den proces, den enkelte elev gennemgår i forhold til at erkende egne styrker og svagheder med det formål at udvikle egne kompetencer og opnå en realistisk tilgang til uddannelses- og senere erhvervsmuligheder. 

Ressourcer til undervisning i praktikpladssøgning

Er der plads til mig.jpg
© Region Hovedstaden

Er der plads til mig? - En videoguide til praktikpladssøgning

Mange elever på de erhvervsrettede uddannelser har brug for konkrete værktøjer til at kvalificere deres praktikpladssøgning. Eleverne skal kunne afklare deres kompetencer, udarbejde et CV og en ansøgning samt være godt klædt på til ansættelsessamtalen. 8 små film viser, at der ikke nødvendigvis er én rigtig måde at gøre tingene på, men at man kan gribe sin praktikpladsansøgning an på forskellige måder
Guiden til praktikplads
© Brug for alle unge, Fastholdelseskaravanen

App til elever der søger praktikplads

Værktøjerne på ”Guiden til praktikplads” (GtilP.dk) suppleres nu med en app, der hjælper erhvervsskoleelever med at søge praktikplads.
Guiden til praktikplads

Guiden til Praktikplads (GtilP.dk)

Sitet er udarbejdet til praktikpladssøgende elever, men er også velegnet til at indgå som undervisningsmateriale i fx faget praktikpladssøgning, som valgfag eller tilvalg i erhvervsuddannelsernes grundforløb
praktikpladsmatch
© Håndværksrådet

Værktøjer til dig, der søger praktikplads

Hvordan søger man en læreplads? Hvad forventer virksomheden af mig? Hvor skal jeg lede? Hvordan gør man? Find gode inspirationsmaterialer og film på Håndværksrådets hjemmside

Gode råd til elever ...

Elever ved computere

Hvor kan du finde ledige praktikpladser?

Mange elever skaffer praktikplads gennem netværk. Andre får kendskab til ledige praktikpladser via skolens praktikpladsopsøgende medarbejdere, eller når virksomheder sender stillingsopslag direkte til skolerne. Der findes forskellige muligheder for at finde ledige praktikpladser på nettet, og mange af dem finder du her.
eud-elev

Når du skal til samtale

Hvert fag har sin egen kultur og ansætter også elever på forskellige måder. Undersøg kulturen inden for dit fag. Det er vigtigt at forberede sig til ansættelsessamtalen, både den du er blevet indkaldt til, og når du skal ud og aflevere en uopfordret ansøgning.