Fysik og klima

Inspiration til hvordan emnet klima kan indgå i fysikundervisningen.
arktisis.jpg

Isdækket over Arktis er under forandring.

 

DMI's temaside om klima

  • DMI's tema om klima - Omfattende og velskrevet materiale om klimamodeller i fortid og fremtid, herunder om virkningerne af klimaændringer, drivhuseffekt, solens betydning, og sæsonprognoser. Velegnet materiale til at trække de store linjer op i forbindelse med undervisningen.

Oceanernes kolde hjerte

Isdækket over Arktis

  • "Satellite-Observed Changes in the Arctic"  - God oversigtsartiklel fra Physics Today om satellitbaserede observationer af ændringerne i gletchere, is- og snetykkelse over Arktis.
  • "Climate Change - Discovery of Global Warming" - Omfattende website med historisk-fysisk indgang til klimaet. Sitet indholder hele Spencer Weart's bog "The Discovery of Global Warming" + en masse ekstramateriale. Websitet er ordnet så man kan bruge det righoldige på mange forskellige måder. Spencer Weart er Direktør for Center for History of Physics (American Institute of Physics) og uddannet både som historiker og fysiker.
    Læs også Oversigtsartiklen fra Physics Today (.pdf)

Iskerners fysik

Generelle artikler og links om fysik og klima

 

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png