Inspiration til undervisningen om EU

På denne side findes links og omtaler af sider med undervisningsmaterialer om EU. De fleste af siderne har elevopgaver og lærervejledninger. De udvalgte links og materialer er til inspiration og er sammensat bredt.

EU i undervisningen - hvilket indhold?

Undervisning

Europas historie

EU's institutioner

EU og dansk politik

  • Her kan man tage fat i alt lige fra krumme agurker til miljø - valget kan afstemmes med hvad der p.t. er i nyhederne. Se fx oversigten her. Jyllands Posten har lavet dette site, der beskæftiger sig med EU og den folkelige forankring. Se mere her.
  • Ellers kan man fx komme ind på de 4 danske forbehold - de høres tit i bl.a. nyheder og debatprogrammer. 
  • JyllandsPosten har lavet et site, der beskæftiger sig med modstanden i Danmark mod EU. Se mere her.
  • De danske partier mener alle noget forskelligt om EU - og den rolle EU bør have. Denne søgning illustrerer dette.

Da Danmark havde formandskabet i EU, blev der lavet et omfattende site med mange undervisningsideer, videoer, billeder og beskrivelser af de enkelte institutioner. Se siden her.

Forslag til EU i undervisningen

EU - set med unge øjne
© Europabevægelsen

EU set med unge øjne

Et magasin til elever og en lærervejledning, målrettet 8.-9. klasse. Materialet er bygget op af problemstillinger til diskussion, og de ledsages af kilder, - både jævnaldrende, eksperter og politikere.(Kilde: Europabevægelsen).
COLOURBOX950998.jpg

Inspiration til undervisningen om EU

På denne side findes links og omtaler af sider med undervisningsmaterialer om EU. De fleste af siderne har elevopgaver og lærervejledninger. De udvalgte links og materialer er til inspiration og er sammensat bredt.
Afstemning ja eller nej afkrydsning

Folkeafstemning om tilvalgsordningen 3. december 2015

Den 3. december skal danskerne til stemmeurnerne og stemme om, hvorvidt de ønsker at Danmark skal erstatte retsforbeholdet med en tilvalgsordning. Men hvorfor opstod EU, hvorfor er nogle for og andre imod og hvad handler afstemningen d. 3. december egentlig om?
COLOURBOX1661642.jpg

EU - den grundlæggende historie

I dette forløb arbejdes med EU's historie for at få en forståelse for baggrunden for EU, og det diskuteres om EU stadig har betydning som ”fredsprojekt”.
EU_parlamentet_COLOURBOX3697640.jpg

Hvem er de danske MEP'er ?

Hvem er de danske MEP'er? Hvilken baggrund har de ? Hvilke partier er de valgt for og hvad laver de i Europaparlamentet?.
spil_hjerne_COLOURBOX2365239.jpg

EU Dilemmaspil

Her finder du en række spil produceret af journalist Ole Ryborg, Ugebrevet Mandag Morgen. Spillet er produceret i forbindelse med "EU på skemaet" eu.emu.dk og finansieret af Europa-Huset i København. Spillene handler om de udfordringer og dilemmaer, EU har og står over for. Alt materiale kan hentes som pdf til udprint.
Kahoot
© Kahoot.it

Tag en Kahootquiz om EU

Brug "kahoot" til at lave quizzer til klassen. Se hvordan du gør og prøv en kahoot, der allerede er klar med 20 spørgsmål om EU.
CFU logo.JPG
© CFU

CFU hjælper dig videre....

På CFU'erne kan du få hjælp og sparring til undervisningen omkring EU. Hvert CFU - Center for Undervisningsmidler - har en konsulent, der kan rådgive omkring den internationale dimension i undervisningen - herunder diverse støtteprogrammer. På listen herunder kan du se, hvem du kan kontakte i nærheden af dig:
Facebook logo

EU på skemaet er på Facebook

Eu.emu.dk har sin egen Facebook-side, hvor vi flere gange ugentligt opdaterer med nyt til EU-undervisningen. Se den herunder.