IT i undervisningen - en oversigt

Programmer til musikproduktion, til nodeskrift og til kommunikation

Musikproduktion

Screendump fra Reaper
© Gert Uttenthal Jensen

Musikproduktion i REAPER

REAPER er et program til musikproduktion og film/filmlyd. Du kan benytte det uden betaling og det kører både på pc'er og mac.
Computer_c962304.jpg

Musikproduktion i Garageband

Arbejd med musikproduktion på enten ipad eller mac. Materialet indeholder elevøvelser og præsentationsvideoer.
violin
© Gert Uttenthal Jensen

Digitalisering af lyd

Digitaliseringen af musikken har afgørende ændret vores måde at producere og forbruge vores musik. Vi prøver her at få en forståelse af hvad en tone er, og hvordan tonen digitaliseres.
remix afrika
© Gert Uttenthal Jensen

Lav et remix-1

Med lydteknikeren på arbejde: Prøv selv at mixe lydspor ned til et færdigt nummer
hiphopreaper

Lav et remix-2

Med lydteknikeren på arbejde: Prøv selv at mixe lydspor ned til et færdigt nummer
reaper
© Gert Uttenthal Jensen

Lav lydbilleder

Med lydteknikeren på arbejde: Udforsk verden og tegn et billede i lyd i projekter der kan være tværfaglige eller innovationsprojekter
reaper filmlyd
© Gert Uttenthal Jensen

Lav filmlyd

Med lydteknikeren på arbejde: Billed og lyd er kernen i moderne kommunikation. Vi ser på hvordan man kan arbejde med lyd til film/billeder.

Andre programmer

Pige på strand med computer

Nodeprogrammer

Her er der information om og materiale til nodeprgrammer, der benyttes til M2-prøven. Hvis du har vejledninger til almindeligt anvendte programmer, så send dem til redaktøren. Så bliver de lagt op.
mobilkamera.jpg
© Colourbox

Optag film med screencast og telefon

Screencast er en video der viser skærmbilledet på din computer, samtidig med at din stemme optages. Man kan også bruge telefoner til at optage præsntationer på tavle eller papir. Begge dele kan bruges af læreren til præsentationer (flipped classroom) eller af eleverne til alternative afleveringer/fremlæggelser.
adresselinje hjemmside

Google-sites

Programmet er Googles hjemmeside-program. Du kan bruge det til overskuelige præsentationer af emner og opgaver, og til mere strukturerede oversigter over et holds arbejder eller til elevpræsentationer.
Filmstribe
© Styrelsen for It og Læring / Sonja Salminen

Filmredigering

Rediger film i klassen online eller med et lille gratis program.

Sociale medier

computer

Sociale medier i musikundervisningen

Eleverne er storforbrugere af nettet og de sociale medier. Denne side giver inspiration til hvordan de kan anvendes i musikundervisningen.
elever ved computer

Facebook i musikundervisningen

Eleverne er storforbrugere af nettet og de sociale medier. Denne side giver inspiration til hvordan facebook kan anvendes i musikundervisningen

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png