Matematik og den merkantile caseeksamen

Her finder du materialet om Dansk Supermarked Group, som er særligt anvendeligt for faget Matematik. Materialet er tænkt som inspiration til udarbejdelse af caseopgaver til eksamen, og indeholder en del konkrete eksempler.

Det er første gang, der laves casemateriale til matematik, og der er som udgangspunkt ikke lavet særskilte faktaark, som henvender sig til matematikfaget. De inspirationsemner der er lavet til casematerialet er derfor lavet bredt i matematik og forsøger at sikre at hovedemnerne indenfor faget tilgodeses. 

Dansk Supermarked Group er den ene af to store dagligvarerkoncerner i Danmarkog er med sin blotte størrelse med til at sætte standarder indenfor detailhandlen.

Faglig ansvarlig for Matematik: Henrik Juul Larsen, Tietgen Business EUX, hrla@tietgen.dk

Inspirationsmaterialer fordelt på temaer (5)

Matematik - IT og logistik

Lagerskærm
Temaet Eksponentielle funktioner omhandler nogle generelle betragtninger investeringer og afskrivninger samt et forsøg på at gøre det relevant i relation til Dansk Supermarked Group.

Matematik - Målgrupper og købmandskab 1

Medarbejder
© Dansk Supermarked Group
Om lineære funktioner. Temaet prisfastsættelse handler om det mere generelle omkring prisfastsættelse samt udbud og efterspørgsel.

Matematik - Målgrupper og Købmandskab 2

Dansk Supermarked Group
© William Pedersen
Temaet statistik omhandler nogle generelle betragtninger omkring statistik samt forsøg på at gøre statistik relevant i relation til Dansk Supermarked Group.

Matematik - Økonomi 1

Dansk Supermarked Group
© William Pedersen
Temaet 2. gradsfunktioner omhandler nogle generelle betragtninger omkring omsætning og omkostning samt forsøg på at gøre emnerne relevante i relation til Dansk Supermarked Group.

Matematik - Økonomi 2

Dansk Supermarked Group
© William Pedersen
Temaet rentes- og annuitetsregning omhandler nogle generelle betragtninger om investeringer, rentesregning, annuitetsregning og andre lånetyper, samt forsøg på at gøre det relevant i relation til Dansk Supermarked Group.

Produceret i samarbejde med

Dansk Supermarked Group

Dansk Supermarked Group er en international detailvirksomhed, som er repræsenteret i fem lande. Vores brands føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti bliver hver dag besøgt at 1,4 millioner kunder. Foruden Danmark, er Netto etableret i Sverige, Polen, Tyskland og Storbritannien.

Relaterede moduler