"Skam" kan gøre eTwinning dritkult!

eTwinning-ambassadør Marie Louise Petersen foreslår, at man udnytter, at det norske sprog er "hot" på grund af tv-serien "Skam"

"Som dansklærer kan du bruge eTwinning-portalen til at komme i kontakt med andre nordiske lærere og deres elever og få faget i spil på nye måder. Eleverne kan udveksle tekster og tanker i eTwinnings digitale klasseværelse. Det er sikkert, det er gratis - og måske bliver det dritkult!"

Sådan indleder eTwinning-ambassadør Marie Louise Petersen sit blog-indlæg på folkeskolen.dk om brug af eTwinning i danskundervisningen.

Næsten 1500 skoler og mere end 4000 lærere er registreret i eTwinning i Norge, så det skulle være muligt at finde en partner, der vil arbejde sammen med Danmark.

Læreren får samtidig opfyldt kravene i færdigheds- og vidensmål (Kommunikation) for faget dansk, hvor det tydeligt angives, at eleverne skal have viden om de nordiske sprog fx står der under efter 9. klasse Under Kommunikation - Sprog og kultur:

Eleven kan kommunikere med nordmænd og svenskere
Eleven har viden om norsk og svensk i letforståelig form

I blogindlægget er der en grundig beskrivelse af, hvad eTwinning er og hvilke muligheder, det tilbyder dig som lærer.

Du kan læse hele Marie Louise Petersens blogindlæg ved at følge linket øverst på denne side.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Emneord