Tag en Kahootquiz om EU

Brug "kahoot" til at lave quizzer til klassen. Se hvordan du gør og prøv en kahoot, der allerede er klar med 20 spørgsmål om EU.

Så skal der kahootes!

Kahoot (se mere via linket i højre spalte) er en online quizgenerator, der virkelig kan meget. Tjenesten minder om Socrative, men kan også integrere lyd og video.

Kahoot er gratis og giver læreren mulighed for at engagere elever i undervisningen gennem en række pædagogiske øvelser og spil. Kahoot kan bruges på smartphones, bærbare computere og tablets og er oplagt til brug i mange forskellige fag.

Hvis man som lærer registrerer sig på Kahoot's hjemmeside, kan man gå ind og lave sine quizzer. Det er også muligt at søge efter dem andre har lavet, kopiere dem og arbejde videre på dem.

Når læreren har sat quizzen i gang får eleverne point efter rigtigt svar samt hastigheden de svarer med. Kahoot laver en top-liste og kårer en vinder til sidst. Eleverne kan hele tiden følge med i top 3 - men samtidig se deres egen score på det device, de spiller med på.

Sådan kommer du i gang

Kig under "relaterede links" og se introduktionsvideo. På youtube findes adskillige andre demonstrationsvideoer.

Kahoot er meget simpelt at anvende og elever kan nemt oprette quizzer selv. Det gør tjenesten oplagt til evaluering og elevarbejde, fx i samfundsfag og eu-undervisningen.

Se videoen herunder (engelsk, 3.35 min), så er du i gang. 

Forenklede Fælles Mål

Samfundsfag
8. - 9. klasse
Politik
EU og Danmark
Fase 2
Eleven kan diskutere aktuelle europæiske politiske problemstillinger i forhold til EU
Eleven har viden om politiske problemstillinger inden for EU