Workshop 3: Den store opdagelsesrejse for de helt små

Workshoppen knyttede sig til oplægget under samme overskrift i dagtilbudssporet på Danmarks Læringsfestival 2017. Oplæg og workhop fandt sted den 1. marts i Bella Center, København.

Den store opdagelsesrejse for de helt små

Denne workshop fulgte op på oplægget med samme titel på konferencesporet om Dagtilbud på læringsfestivalens førstedag. Workshopdeltagerene arbejdede her videre med oplæggets tema i praksis.

Workshoppens indhold

Onsdag den 1. marts 2017, kl. 15.15-16.00

  • Hvordan kan man bruge digitale medier i vuggestuen på en måde der inddrager både leg, sanser, bevægelse og fællesskab?
  • Og hvordan kan man selv være drivkraften i udviklingen af nye idéer?

Malene Skjærris og Louise Sørensen, daginstitutionen Paddehatten, og Anne Charlotte Petersen, VIFIN, Vejle Kommune, gav en praktisk introduktion til ”Den store opdagelsesrejse for de helt små” og tog bl.a. deltagerne med på en tur ind i det digitale laboratorium for vuggestuebørn.

De fortalte bl.a. om, hvordan arbejdsformen med idéudvikling via ”åbne laboratorier” og ”eksperimenterende fælleskaber” kan spille sammen med hverdagens rutiner.

Desuden fik deltagerne en introduktion til fire idéer, der er kommet ud af udviklingsarbejdet på Paddehatten: Bussen, Akvariet, Den magiske æske og Tulle og Skralle og Sommerfuglen.

Se også billedgalleriet fra workshoppen nederst i dette modul.

Den store opdagelsesrejse for de helt små er et samarbejde mellem Daginstitutionen Paddehatten, Dagtilbud Vejle Kommune, Anne Charlotte Petersen og Jacob Knudsen fra VIFIN, Vejle Kommune, og Kjetil Sandvik, Københavns Universitet og Stine Liv Johansen og Klaus Thestrup, Aarhus Universitet. Projektet er støtte af BUPL’s udviklingspulje.

 

Jacob Knudsen om både oplæg og workshop

Jacob fra Vejle Kommune introducerede kort konferencens oplæg og workshoppens indhold. [febr. 2017]

Video fra Vuggestuen Paddehatten

Et udviklingsprojekt om brug af digitale medier sammen med vuggestuebørn. Projektet er støttet af BUPL og udført i Vejle Kommune i daginstitutionen Paddehatten. [dec. 2016]

Relaterede links

Læs om det fælles oplæg ved Stine Liv Johansen og Klaus Thestrup, Aarhus Universitet, Kjetil Sandvik, Københavns Universitet og Jacob Knudsen, Vejle Kommune
Artikel af Stine Liv Johansen på Videnskab.dk [28 februar 2017]