Den faglige anbefaling

Fra det mindste atom til rummets uendelighed

Gitte Christiansen er læringskonsulent og giver her sine anbefalinger til sammenhængende og meningsfuld naturfagsundervisning med naturvidenskabsstrategien. 

Gitte er lærer, master i naturfag og STUKs læringskonsulent i naturfagene.
© Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Jeg har et stort ønske om at være med til at skabe naturfaglig nysgerrighed og forståelse for alt det, der foregår omkring os – fra det mindste atom til rummets uendelighed.

 

Naturfaglig nysgerrighed og forståelse gør os klogere på det, der foregår omkring os og kan også få eleverne til at vælge naturvidenskaben til, når de vælger ungdomsuddannelse.

Min først anbefalinger handler om netop det: 

 

Naturvidensskabsstrategien 

Naturvidenskabsstrategien har som mål at skabe interesse for natur og videnskab og få flere til vælge natur og videnskab til i deres fremtidige uddannelse. Som lærer og team er der virkelig mulighed for at fokusere på sammenhængende og kompetenceorienteret naturfagsundervisning på tværs af fagene. 

Dyk ned i Naturvidenskabsstrategien her.

 

Min næste anbefaling drejer sig om naturvidenskabsstrategiens 10 temapakker og en personlig favorit.

 

Temapakker: Fra forskning til undervisning 

Det er så vigtigt, at eleverne kan spejle sig i rigtige mennesker, der lever, ånder og tænker naturfag- og videnskab. Derfor anbefaler jeg også temapakken Hav og klima i den antropocæne tidsalder med professor Katherine Richardson. Temapakken omsætter ny naturvidenskabelig forskning til undervisning og har materialer til alle klassetrin.

 

Måske bliver en af dine elever en af de forskere, der løser den globale klimakrise.

 

Det bedste er, at der naturvidenskabsstrategien har hele ti temapakker om alt fra arvemasse til mørkt stof. Alle temapakkerne har videoer med forskere, inspirationskataloger og temahæfter, der gør det let at bruge i undervisningen. 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.