Galathea 3-ekspeditionen fejrer 10 års jubilæum

Ekspeditionen, som har bidraget til forskningsprojekter og undervisningsmateriale til en lang række områder, fejrer 10 års jubilæum.

Den videnskabelige ekspedition Galathea 3 sejlede ca. 39.000 sømil rundt om jorden i 2006-2007 og havde fokus på både biologiske processer, jordskælv og klimaforandringer og på forskningsprojekter rettet mod havenes dyre- og planteliv. Derudover blev der også sat spot på de tidligere danske kolonier Tranquebar og Vestindien med et humanistisk blik.

Et af resultaterne af det formidlingsmæssige fokus er www.VirtuelGalathea3.dk, som Undervisningsministeriet blandt andet har støttet. VirtuelGalathea 3 formidler stadig forskningsbaseret undervisning til både grundskole og ungdomsuddannelserne, og i dag har sitet fortsat mere end 10.000 brugere per måned undtagen i sommerferien. Der har i alt været 641.988 unikke brugere på sitet, og brugerne har læst i alt 1.568.436 sider (nov. 2016).

VirtuelGalathea3.dk giver også fortsat mulighed for dybtgående læring om satellitbilleder. Der er nærved 100 projekter og mange er tværfaglige med vægt på naturfaglige problemstillinger inden for klima, miljø, biologi, fysik, kemi og geografi/naturgeografi. Læs om et eksempel på projektet her på EMU.