Viden Om gør forskning lettere at gå til

"Viden Om" er et nyt format for forskningsformidling, der skal gøre det lettere at navigere i det store felt af forskning på undervisningsområdet. Første udgivelse handler om pædagogisk ledelse.

Det kan være en vanskelig og tidskrævende opgave at finde den mest relevante og aktuelle forskning, som kan bruges i det daglige arbejde.

Med det nye format, "Viden Om", får du som lærer, pædagog eller leder en håndsrækning til at navigere i det brede felt af forskning og viden på området. 

"Viden Om" er en opsamling af viden og forskning om et bestemt tema. Det kan for eksempel være pædagogisk ledelse eller skole-hjem-samarbejde.

Udviklet i tæt samarbejde med pædagogiske ledere

"Viden Om" består af en række digitale materialer, som er udviklet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og Undervisningsministeriet i tæt samarbejde med lærere og pædagoger. Ministeriets læringskonsulenter har været med til at udvikle og afprøve materialerne.

Den første udgivelse "Viden Om pædagogisk ledelse" er afprøvet af pædagogiske ledere på både folkeskoler, gymnasier og erhvervsskoler.

Et af materialerne i "Viden Om" er et vidensnotat, som giver et systematisk indblik i relevant forskning om det aktuelle tema. Vil du læse videre og dykke ned i forskningsfund, guider vidensnotatet til videre læsning med henvisninger og præsentationer af andre forskningsudgivelser af høj kvalitet.

Undervisningsministeriet forventer løbende at offentliggøre flere "Viden Om"-udgivelser.

Et Viden Om-tema består af:

  • Et vidensnotat med en indføring i aktuel forskning indenfor temaet.
  • En plakat med hovedpointer fra forskningen.
  • Et udviklings- og selvevalueringsredskab, der kan igangsætte en systematisk refleksions- og udviklingsproces inden for det aktuelle tema på den enkelte i skole.
  • En film, speeddrawing eller en præsentation til hvert Viden Om-tema.
  • Relevant eksisterende materiale om temaet, som kan understøtte konkret praksisudvikling på skolerne.