Nyheder: Grundskole

Sproglig udvikling

Nyt inspirationsmateriale til sproglig udvikling i fagene

23. juni 2017 - 09:36
Undervisningsministeriet har fået udarbejdet et inspirationsmateriale til sproglig udvikling i fagene. Succes i skolen handler i høj grad om at kunne sproget i de forskellige fag. Det kræver, at læreren har fokus på sit fags sprog.
modtageundervisning
© Tingbjerg SFO

Nyt materiale skal hjælpe skoler og kommuner med nyankomne tosprogede elever

21. juni 2017 - 09:33
Nyt inspirationsmateriale formidler både viden om og praktiske erfaringer med modtagelse og undervisning af nyankomne tosprogede elever. Materialet skal hjælpe skoler og kommuner med at sikre den første integration af eleverne.
Elever til afgangsprøve

Nyt turboforløb for fagligt udfordrede elever

19. juni 2017 - 14:21
Kommuner og folkeskoler kan nu melde sig til at afprøve turboforløb for ikke-uddannelsesparate elever i 8. klasse i skoleåret 2017/2018.
Børn der spiller
© Aalborg University

Sæt skolen i spil - konferencer

12. juni 2017 - 11:49
Sæt skolen i spil projektet, der søger at fremme social og faglig inklusion gennem brug af computerspil og spilmekanikker, afsluttes nu med to formidlingskonferencer. De to Sæt skolen i spil konferencer afholdes d. 10. august i København og d. 15. august i Aalborg.
Købehavns kommune
© Købehavns kommune

Nyt undervisningsmateriale styrker den unge, digitale borger

9. juni 2017 - 14:20
Københavns Kommune har udviklet et nyt undervisningsmateriale, der skal hjælpe unge i bl.a. udskolingen med at navigere i forhold til det offentlige digitale Danmark. Unge får en række nye muligheder og forpligtelser, når de bliver 15, men mange mangler digital dannelse for at kunne begå sig på egen hånd. Materialet er udviklet til brug i 9. klasse og 10. klasse, men kan også bruges på bl.a. ungdomsuddannelserne.
lexin

Lexin billedtema – nu direkte på EMU

6. juni 2017 - 12:10
Lexin billedtema lanceres nu i en ny udgave. Her kan dine elever øve mundtlighed med lyd og billeder i engelsk, svensk, norsk, arabisk, spansk, russisk eller kinesisk - og mange andre sprog.
Lærere og pædagoger i samarbejde

Ny inspiration til arbejdet med digitale læringsplatforme

1. juni 2017 - 13:47
Nyt forskningsprojekt har afdækket erfaringer med brugen af digitale læringsplatforme i folkeskolen, og det er der kommet en række spændende anbefalinger og inspiration ud af.
Udskoling

Nyt udskolingsmateriale er lanceret

23. maj 2017 - 11:32
Her finder du Undervisningsministeriets nye udskolingsmateriale, der indeholder inspiration og vejledning til, hvordan lærere og pædagogisk personale kan skabe en varieret og anvendelsesorienteret undervisning i udskolingen.
Danmarkskanon
© Danmarkskanon

Konkurrence: Fra Danmarkskanon til #klassenskanon

18. maj 2017 - 10:58
Undervisningsministeriet og Kulturministeriet har udskrevet en landsdækkende klassekonkurrence, hvor klasser kan indsende deres bud på #klassenskanon og vinde en helt særlig kulturoplevelse.
Læring

Vil du med til Læringskonference?

15. maj 2017 - 15:53
Læringskonference den 8. juni 2017 skal sprede viden og gode erfaringer blandt skoleledere, lærere, pædagoger mv.