Samarbejdspartnere

cfu-v1.png

Nyheder

Per Vers byder velkommen

Danmarks læringsfestival 15. - 16. marts 2016

Den største nationale konference er et sandt overflødighedshorn for alle, der arbejder med uddannelse. I år er der 200 stande og 71 gratis oplæg om de nyeste it-læringsredskaber og derudover et konferenceprogram, der favner alt fra robotteknologi til demonstrationsforsøg. Danmarks Læringsfestival foregår i Bella Center den 15. og 16. marts 2016.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

  • Kuffert

    Hausgaard & Vers: Rejsende i dansk

    I seks programmer rejser musikeren og sangskriveren Niels Hausgaard og sprogkunstneren og rapperen Per Vers gennem det danske sprog. De seks programmer varer ca. en halv time hver. De kan streames fra DR's hjemmeside.

  • hand ved tastatur

    Digital dannelse og sproget

    Digital dannelse er et begreb, som der mere og mere må tages stilling til i uddannelsessystemet. Digital dannelse handler om at kunne begå sig socialt og etisk i den virtuelle virkelighed. Sproget har i den forbindelse stor betydning - både når man skal aflæse det andre har skrevet, og når man selv skal begå sig aktivt fx på de sociale medier.

Seneste moduler

Lys i glasstager

Nytårstalerne for 2016

De relaterede filer rummer grammatiske og retoriske opgaver til nytårstalerne ved årsskiftet 2015-16. Der er både opgaver til Hendes Majestæt Dronning Margrethes nytårstale fra 31.12. 2015 og statsminister Lars Løkke Rasmussens tale 1.1. 2016. Det anbefales i år at lade eleverne begynde med opgaverne til statsministerens tale. Talernes fulde ordlyd findes via de relaterede links, hvor der også er link til statsministerens alternative tale på facebook.

Subscribe to Seneste moduler

Er der noget, du savner?

Mand med spørgsmåltegn

Velkommen til Almen Sprogforståelse på Ny EMU!

De sider, du finder her, rummer både gammelt og nyt materiale. Hvis der er noget, du savner fra den gamle EMU, eller du har forslag til forbedringer og nyt materiale, er du mere end velkommen til at kontakte redaktøren for Almen Sprogforståelse, Elisabeth Nedergaard på mailadressen elisabeth.nedergaard@skolekom.dk.

P,S. Husk at melde dig til nyhedsbrevet nederst på siden, så du kan følge med i de ting, der løbende bliver lagt på :-)

Sprogquiz

Grøn lyspære med tekst

Test din sproglige viden i en sprogquiz på tjeksproget.dk

Hedder fremspringet under et vindue "solbænk" eller "sålbænk"?

Hedder det "nytårsforsæt" eller nytårsfortsæt"?

Hedder det "flere job" eller "flere jobs"?

Der er 115 quizzer at prøve...

Temaer