Redaktøren anbefaler

  • Soldater fra Fort Riley, Kansas,

    Den spanske syge 1918-1920

    Influenzaen fra januar 1918 til december 1920 var en usædvanligt dødbringende influenzapandemi, den første af de to pandemier, som involverede H1N1 influenzavirus. Omkring 500 millioner mennesker i hele verden blev smittet, herunder også folk på fjerntliggende øer i Stillehavet og Arktis, og den dræbte 50-100 mio., hvilket svarer til tre til fem procent af verdens befolkning. Det gør den til en af de dødeligste naturkatastrofer i menneskehedens historie. Dette forløb er udarbejdet af Bente Thomsen og Lars Due Arnov fra Gribskov Gymnasium i forbindelse med Historielærerforeningens udviklingskursus ved 100-året for udbruddet af Første Verdenskrig.

  • Mindeparken i Århus

    1. Verdenskrig - erindringskultur

    Forløbet indeholder forskelligartet materiale, bl.a. en del oversættelser af engelske, tyske og franske tekster, som ellers ikke er umiddelbart tilgængelige for danske gymnasieelever. Ud over det materiale, der direkte henvises til i nedenstående forløbsoversigt, er der desuden fremstillet supplerende tekst- og billedmateriale, der efter behov kan inddrages i undervisningen eller anvendes til eksamen. Udarbejdet af Jeppe Bæk Meier og Rasmus Thestrup Østergaard, Fredericia Gymnasium, november 2014 i forbindelse med Historielærerforeningens udviklingsprojekt ved 100-året for 1914.

Seneste moduler

Tempel

Begrebsmester

Prøv denne simple aktivitet, hvor eleverne spiller og samtidig øver centrale begreber, begivenheder og årstal.

Subscribe to Seneste moduler

Kontakt redaktøren for historie

Lars Due Arnov

Har du undervisningsforløb eller oversigter eller planer eller NOGET, der kunne interessere andre, der også underviser i historie? (Det behøver på ingen måde være fuld beskrevne forløb, skitser kan også inspirere). Så send dem endelig til redaktøren Lars Due Arnov på lada@ucc.dk

Har du synspunkter på dette site og forslag til forbedringer, må du endelig også skrive!

Indvandring

Udvandrerskib

Forløb om indvandring til Danmark omkring 1900, der vil kunne sætte den aktuelle flygtninge situation i perspektiv.

Temaer