tagx1200.png
  © Nana Michelsen

  It-værktøjer til forberedelse og skole (For gymnasieelever og kursister)

  Smarte tastaturgenveje, så du ikke bliver helt udkørt af at skrive lange opgaver? Ordsky til forsiden? Find inspiration til en lang række it-værktøjer på denne side.
  Indholdstype: 
  Andet
  Tegning visende Alice i eventyrland

  Alice i Eventyrland

  Alice i Eventyrland er tilsyneladende en uskyldig børnebog, men den er fuld af skjult matematik og er derfor anvendelig i mange tværfaglige sammenhænge som SRP og SSO.
  Emneord: 
  Indholdstype: 
  Faglig inspiration
  Målgruppe: 
  Lærer
  Opgaver

  SRP og SSO

  Her kan du finde inspiration til SRP og SSO med religion som deltagende fag.
  Indholdstype: 
  Faglig inspiration
  Målgruppe: 
  Lærer
  Mindeparken i Århus
  © Århus Kommune

  1. Verdenskrig - erindringskultur

  Forløbet indeholder forskelligartet materiale, bl.a. en del oversættelser af engelske, tyske og franske tekster, som ellers ikke er umiddelbart tilgængelige for danske gymnasieelever. Ud over det materiale, der direkte henvises til i nedenstående forløbsoversigt, er der desuden fremstillet supplerende tekst- og billedmateriale, der efter behov kan inddrages i undervisningen eller anvendes til eksamen. Udarbejdet af Jeppe Bæk Meier og Rasmus Thestrup Østergaard, Fredericia Gymnasium, november 2014 i forbindelse med Historielærerforeningens udviklingsprojekt ved 100-året for 1914.
  Indholdstype: 
  Undervisningsforløb
  Målgruppe: 
  Lærer
  Wilson og hans 14 punkter
  © Knud Ryg Olsens billedarkiv

  1. Verdenskrig - fredsslutningens globale konsekvenser

  Store forhåbninger og skuffede forventninger? Undervisningsforløb udarbejdet af Bjørn Matsen (Aurehøj Gymnasium), Chresten Hegner (Tårnby Gymnasium) og Christian Kiirdal (Birkerød Gymnasium) november 2014 i forbindelse med Historielærerforeningens udviklingsprojekt ved 100-året for 1914.
  Indholdstype: 
  Undervisningsforløb
  Målgruppe: 
  Lærer
  Postkort, Peder Wiben
  © Postkort, Peder Wiben

  13 retssager / trials fra Dansk Vestindien 1822-1844. Introduktion.

  Det danske skolenetværk under UNESCO's Associated School Projects, der arbejder med Den Transatlantiske Slavehandel, har digitaliseret 12 retssager fra gotisk håndskrevet arkivmateriale, der alle viser forskellige aspekter af livet som slave i Dansk Vestindien. Alle retssagerne er samlet her på siden og ligger alle som pdf-filer. Arbejdet med retssagerne blev støttet af Tips- og Lotto midlerne.
  Indholdstype: 
  Undervisningsforløb
  Målgruppe: 
  Lærer
  Bådflygtninge
  © Fjerne naboer

  Afrikansk migration

  Undervisningspakken fra DIIS består af ti migrantfortællinger og fire dokumentarfilm, som giver et førstehåndsindtryk af livet som migrant og de bagvedliggende årsager. Et bredere baggrundsmateriale sætter de enkelte migranters valg i perspektiv. Dertil er der en lærervejledning, bl.a. med inputs fra lærere, der har brugt materialet.
  Indholdstype: 
  Undervisningsforløb
  Målgruppe: 
  Lærer
  Postkort Butlers Bay
  © Peder Wiben

  Butlers Bay. 13 retssager / trials fra Dansk Vestindien 1822-1844

  Det danske skolenetværk under UNESCO's Associated School Projects, der arbejder med Den Transatlantiske Slavehandel, har digitaliseret 13 retssager fra gotisk håndskrevet arkivmateriale, der alle viser forskellige aspekter af livet som slave i Dansk Vestindien. Alle retssagerne er samlet her på siden og ligger alle som pdf-filer. Arbejdet med retssagerne blev støttet af Tips- og Lotto midlerne.
  Indholdstype: 
  Faglig inspiration
  Målgruppe: 
  Lærer
  Soldater fra Fort Riley, Kansas,
  © Wiki Commons

  Den spanske syge 1918-1920

  Influenzaen fra januar 1918 til december 1920 var en usædvanligt dødbringende influenzapandemi, den første af de to pandemier, som involverede H1N1 influenzavirus. Omkring 500 millioner mennesker i hele verden blev smittet, herunder også folk på fjerntliggende øer i Stillehavet og Arktis, og den dræbte 50-100 mio., hvilket svarer til tre til fem procent af verdens befolkning.
  Indholdstype: 
  Undervisningsforløb
  Målgruppe: 
  Lærer
  Sten med farver
  © Colourbox

  SRP: Bioteknologi og dramatik

  Her finder du en problemformulering knyttet til dramatik og bioteknologi
  Indholdstype: 
  Andet
  Målgruppe: 
  Lærer
  Jordklode med internet og web

  Kilder til aktuel kinesisk politik, samfund og debat

  Få adgang til flere hjemmesider, der tilbyder analyse af aktuel kinesisk politik. Herunder en adgang til lækkede dokumenter, indblik i Kinas sociale medielandskab samt oversigt over blokerede ord på internetsøgemaskiner i Kina.
  Indholdstype: 
  Værktøjer
  Målgruppe: 
  Lærer