links

    Links og apps til madkundskab

    - en samlet oversigt over nogle af de links og apps som er oplagte at inddrage i madkundskabsundervisningen.
    Indholdstype: 
    Andet
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    vores restaurant

    Vores innovative restaurant!

    Undervisningsforløbet beskriver læringsmålstyret undervisning i faget madkundskab – valgfag, hvor der arbejdes med kompetenceområderne madlavning samt måltid og madkultur med inddragelse af innovation og entreprenørskab som tværgående emne.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    vores restaurant

    1. Eksempler på læringsmål

    Formuleringerne i FFM nedbrydes til konkrete læringsmål.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    vores restaurant

    2. Beskrivelse af undervisningsforløbet

    Generelle overvejelser om omfang, planlægning, arbejdsform og materialevalg.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    vores restaurant

    Lektion 1-3 - Introduktion til forløbet og planlægning af madprojekt

    Lektionsplan for 1.-3. lektion.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    vores restaurant

    Lektion 4-6 - Afprøvning af opskrifter og udvikling af menu til restauranten

    Lektionsplan for 4.-6. lektion.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    vores restaurant

    Lektion 7-9 - Forberedelser til aftenens restaurant

    Lektionsplan for 7.-9. lektion.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    vores restaurant

    Restauranten har åben - Maden tilberedes og serveres for restaurantens gæster

    Lektionsplan for restaurantens åbning.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    vores restaurant

    Forslag til evaluering

    Evaluering – tegn på læring.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    verden rundt

    Verden rundt i mad og måltider

    Vi rejser som aldrig før, og de fødevarer, vi kan købe hjemme, er mere og mere globaliserede. Eleverne har brug for begreber og strukturer for at forstå verdens mangfoldighed, og her kan en analyse af måltidet i forskellige eksemplariske kulturer være en god ”knagerække” at hænge sine mange mad- og måltidsoplevelser op på.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    verden rundt

    Verden rundt i mad og måltider - Planlægning

    Planlæg forløbet med afsæt i elementerne læringsmål, undervisningsaktiviteter, tegn på læring og evaluering.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    verden rundt

    Verden rundt i mad og måltider - Gennemførelse

    Gennemførelsen af forløbet er beskrevet med afsæt i en lektionsplan.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    verden rundt

    Verden rundt i mad og måltider - Evaluering

    Lærer og elever evaluerer forløbet.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    frokost

    Tid til frokost

    Frokost kan bruges som eksemplarisk for arbejdet med forskellige måltider på døgnet. Frokosten har en særlig kulturel betydning i den danske madkultur, der knytter sig til både smørrebrød, madpakker og højtidsfrokostmåltider, og samtidig er skolefrokosten et aktuelt debatemne i mange kommuner.
    Indholdstype: 
    Faglig inspiration
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    syv

    De syv dødssynder og maden

    I både litteratur, billeder, film og andre kulturudtryk bruger vi mad som bærer af bestemte betydninger. Ved at arbejde med madens symbolformer i helt andre udtryk end vi normalt forbinder med mad, kan vi åbne øjnene for de budskaber, mad kan give både i traditionelle forbrugersammenhænge og mere utraditionelle kulturelle sammenhænge.
    Indholdstype: 
    Faglig inspiration
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    hc_0.jpg

    Guldaldermad - en eventyrlig historie

    Mad i et historisk perspektiv er med til at afgrænse vores egen tid. Ved at arbejde med mad fra bestemte perioder - gerne på tværs af flere kulturelle udtryksformer (litteratur, musik, arkitektur, kunst og gastronomi) - kan eleverne lære om bestemte tendenser, der går igen, og hvordan de er et udtryk for en bestemt samfundsstruktur, norm og tid.
    Indholdstype: 
    Faglig inspiration
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    madkasse

    Et kig i madkassen

    Madpakken giver brændstof til hjernen – så tag et kig i madkassen!
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    madkasse

    Et kig i madkassen - Gennemførelse

    Gennemførelsen af forløbet er beskrevet med afsæt i en lektionsplan.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    madkasse

    Et kig i madkassen - Evaluering

    Lærer og elever evaluerer forløbet.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale
    madkasse

    Et kig i madkassen - Planlægning

    Planlæg forløbet med afsæt i elementerne læringsmål, undervisningsaktiviteter, tegn på læring og evaluering.
    Indholdstype: 
    Undervisningsforløb
    Målgruppe: 
    Lærere og pædagogisk personale