Global undervisning

Landsbybarn i Bangladesh
Global undervisning på EMU er film, billeder, digitale hæfter og interaktive websider.

Alt er med forslag og inspiration til undervisning i grundskole og gymnasiale uddannelser.

Faglige og tværgående projekter får liv og mening, når der bliver sat ord og billeder på tilværelsen i andre lande og på andre kontinenter.

Samarbejdspartnere

Nyheder

Magasinet Udvikling

Udvikling er Danidas gratismagasin, der bringer nyheder og baggrundshistorier om udviklingsbistand og internationale forhold.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

  • Danidas Verdensfilm - samlet oversigt

    Danidas Oplysningsudvalg uddeler hvert år rejselegater til ti hold studerende. Hvert hold skal producere en 12-minutters dokumentarfilm med en original vinkel - langt væk fra de stereotyper vi alt for ofte konfronteres med.

  • De tibetanske lamaer og samfundet

    Forløbet er bygget op omkring filmen Floden Dzachu, som er en af Danidas Verdensfilm. Der er fokus på, hvordan religion og samfund påvirker hinanden i tibetansk buddhisme, og hvilken rolle de tibetanske lamaer spiller i den forbindelse. Forløbet består af seks undermoduler, som skal arbejdes med i rækkefølgen som de er præsenteret nedenfor.

  • Kunst og konflikter i Afrika og Mellemøsten

    Undervisningsportal med reportager, portrætter, fotoserier, lydfiler, rapnumre, digte og musikvideoer fra mere end 45 kunstnere. Portalen belyser konflikter og menneskerettighedkrænkelser i syv forskellige lande i Mellemøsten, Afrika og Asien. Indeholder også lærervejledninger og elevopgaver.

Seneste moduler

Kristendomskundskab: Den gode historie?

Dokumentarfilmen "Re-enacted" danner i denne aktivitet udgangspunkt for at beskæftige sig med kompetenceområdet Livsfilosofi og etik/Etik i Kristendomskund-skab i 7.-9. klasse. Filmen følger en gruppe unge, som igennem teater arbejder med at skabe forandring i deres samfund i Norduganda. I filmen ser vi, hvordan de fortæller en ung mands personlige historie for at sætte spot på generelle problemer med fattigdom, alkoholmisbrug og manglende uddannelse i lokalområdet.

Subscribe to Seneste moduler

De internationale vejledere

Om de fire vejledningsområder på uvm.dk

De internationale vejledere tilbyder vejledning i fire temaer, som ud fra et globalt perspektiv tager afsæt i folkeskolereformen, herunder Forenklede Fælles Mål. Vejledningen i de fire temaer har udviklingslandenes særlige udfordringer og muligheder som omdrejningspunkt. Temaerne er: Globalt medborgerskabBæredygtighed og innovationDen åbne skoleDet globale perspektiv i fagene.

Nyheder om Global undervisning

Tilmeld dig EMUs nyhedsbrev

Modtag nyheder om Global undervisning ved at sætte hak i "Global undervisning" under temaer og i "Tværgående indhold" under de uddannelsesområder, du ønsker.

Temaer