Global undervisning

Landsbybarn i Bangladesh
Global undervisning på EMU er film, billeder, digitale hæfter og interaktive websider.

Alt er med forslag og inspiration til undervisning i grundskole og gymnasiale uddannelser.

Faglige og tværgående projekter får liv og mening, når der bliver sat ord og billeder på tilværelsen i andre lande og på andre kontinenter.

Samarbejdspartnere

Nyheder

Magasinet Udvikling

Udvikling er Danidas gratismagasin, der bringer nyheder og baggrundshistorier om udviklingsbistand og internationale forhold.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

  • Danidas Verdensfilm - samlet oversigt

    Danidas Oplysningsudvalg uddeler hvert år rejselegater til ti hold studerende. Hvert hold skal producere en 12-minutters dokumentarfilm med en original vinkel - langt væk fra de stereotyper vi alt for ofte konfronteres med.

  • De tibetanske lamaer og samfundet

    Forløbet er bygget op omkring filmen Floden Dzachu, som er en af Danidas Verdensfilm. Der er fokus på, hvordan religion og samfund påvirker hinanden i tibetansk buddhisme, og hvilken rolle de tibetanske lamaer spiller i den forbindelse. Forløbet består af seks undermoduler, som skal arbejdes med i rækkefølgen som de er præsenteret nedenfor.

  • Kunst og konflikter i Afrika og Mellemøsten

    Undervisningsportal med reportager, portrætter, fotoserier, lydfiler, rapnumre, digte og musikvideoer fra mere end 45 kunstnere. Portalen belyser konflikter og menneskerettighedkrænkelser i syv forskellige lande i Mellemøsten, Afrika og Asien. Indeholder også lærervejledninger og elevopgaver.

Seneste moduler

Kristendomskundskab: Munken og samfundet

Dokumentarfilmen "Learning to be free" danner i denne aktivitet udgangspunkt for at beskæftige sig med kompetenceområdet Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser/Grundbegreber i Kristendomskundskab i 7.-9. klasse. Filmen om munken Owen i Myanmar beskriver, hvordan en munk lærer børn at skrive og læse. Men han lærer dem også at tænke kritisk, og hvad det vil sige at bo i et demokratisk samfund. Verdensfilmen lægger op til, at eleverne diskuterer demokrati i Myanmar og den buddhistiske tradition for at forholde sig neutralt. Eleverne bliver inspireret til at debattere buddhistiske grundbegreber og relatere dem til munken Owens tilværelse.

Subscribe to Seneste moduler

De internationale vejledere

Om de fire vejledningsområder på uvm.dk

De internationale vejledere tilbyder vejledning i fire temaer, som ud fra et globalt perspektiv tager afsæt i folkeskolereformen, herunder Forenklede Fælles Mål. Vejledningen i de fire temaer har udviklingslandenes særlige udfordringer og muligheder som omdrejningspunkt. Temaerne er: Globalt medborgerskabBæredygtighed og innovationDen åbne skoleDet globale perspektiv i fagene.

Nyheder om Global undervisning

Tilmeld dig EMUs nyhedsbrev

Modtag nyheder om Global undervisning ved at sætte hak i "Global undervisning" under temaer og i "Tværgående indhold" under de uddannelsesområder, du ønsker.

Temaer