For gymnasieelever

730629.jpg
Elevtemaet er målrettet alle elever inden for de gymnasiale uddannelser (stx, hf, hhx, htx).

Du finder her fagligt relevant indhold for gymnasieelever.

Fx hjælp til din eksamen, noget om medieanalyse, notatteknik, problemformulering og synopsis.

Nyheder

Værktøjskasse

Motivér dig selv til at læse lektier (For gymnasieelever)

Find inspiration til, hvordan du kan motivere dig selv til at læse lektier. Det kan være, at du lover dig selv en belønning bagefter: Holde fri eller andet. Læs flere forslag på denne side.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

 • Bog

  SRP - Studieretningsprojektet

  Formålet med studieretningsprojektet (SRP) er, at eleverne arbejder selvstændigt med at fordybe sig i og formidle en faglig problemstilling inden for et selvvalgt område i tilknytning til deres studieretning. Ved at kombinere forskellige faglige tilgange og discipliner, som forstærker den faglige fordybelse, skal eleverne demonstrere, at de er i stand til selvstændigt at udvælge, inddrage og anvende relevant baggrundsstof, og at de er i stand til at gennemføre en kritisk vurdering på et fagligt og metodisk grundlag.

 • 876453_.jpg

  Apps til studielivet (For gymnasieelever og kursister)

  Oversigt over gratis apps til dit studieliv: Mind maps, tidsplanlægning, præsentationer, osv. "Apps til Opgaven" er et inspirationskatalog indeholdende ideer, tips og små vejledninger til de bedste gratis nettjenester, programmer og apps til næsten alle typer computere, tablets og smartphones.

 • 876454_.jpg

  Læsning af og noter i digitale tekster (For gymnasieelever og kursister)

  At læse digitale tekster er ikke det samme som at læse tekster analogt. Du kommer nemlig nemt til at læse teksten som om den var en hjemmeside, så du er nødt til at arbejde med dybdelæsning og hukommelsesteknikker. Hjernen foretrækker desuden papir, så du får ikke hjælp til at orientere dig i teksten fra dine sanser.

Seneste moduler

Forståelsestræ

Forstå og husk, hvad du læser (For gymnasieelever og kursister)

At sætte sig ind i et nyt og svært emne kan du få hjælp til her: Metoden er at læse, forstå og forklare. I og med at man formidler, opdager man sine videnshuller. Brug "The Feynman Technique"!

Subscribe to Seneste moduler

Aktiv læsning af digitale tekster

Videoer som eksamenstræning

Fremlæggelse.jpg

Her er en samling af steder, hvor du kan finde eksamensrelevant stof. Brug dem til også at se, hvordan du præsenterer dit stof!

Kender du flere, må du endelig sende mig et link!

Flipperiet.dk med alle fag

Mette Malmquists kemi

Slagelse Gymnasiums matematik

Khan Academy med det meste, dog på engelsk

Fri viden.dk med naturvidenskabelige fag

Temaer