Reformationen 1517 - 2017

Reformationen
Temaet om reformationen åbner for at tage et emne op i undervisningen med masser af perspektiver. I anledningen af reformationens 500-årsjubilæum 2017 udgives løbende en række forslag til undervisningsforløb, læringsaktiviteter og artikler rettet mod grundskolen og de gymnasiale uddannelser. Derudover kan du læse nyheder om de særlige aktiviteter, der finder sted i løbet af jubilæumsåret.

Nyheder

Dronning Margrethe

DR markerer reformationens 500-år

31. oktober er 500-årsdagen for reformationen. Det markerer DR med en opvarmning på DR Skole og den øvrige programflade, der leder op til et jubilæumsshow i DR Koncerthuset, hvor H. M. Dronningen er æresgæst.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

 • luther

  Nye digitale undervisningsforløb fra Folkeuniversitetet

  Folkeuniversitetet har udviklet en række digitale undervisningsmaterialer, der kan anvendes på tværs af fagene på ungdomsuddannelserne. De giver samtidig adgang til 16 artikler af 16 forskere i et nyt magasin med reformationen som tema.

 • Billede til reformationstemaet

  Elev-film om Luther eftersøges til filmkonkurrence

  Landets skoleelever får nu mulighed for at deltage i en filmkonkurrence med Luther og reformationen som tema. Emnet er relevant for en række fag som kristendomskundskab og historie, og ved at lave film sammen får eleverne skærpet deres mediekompetencer.

 • Billede til reformationstemaet

  Reformationsjubilæet for børn og unge

  Der er masser af indhold for børn og unge under årets reformationsjubilæum, hvor jubilæumspræsidiet senest har udfordret youtuberen Mathias Obdrup til at få klippet Luthers frisure i kampagnen "LutherLike".

Nyhedsbrev og kontakt

Billede til reformationstemaet

Tilmeld dig EMUs nyhedsbrev, så du kan få de vigtigste nyheder fra reformationstemaet – og de seneste moduler direkte i din indbakke.

Du tilmelder dig nederst på siden under "Tilmeld dig EMUs nyhedsbrev".

Har du spørgsmål eller idéer, kan du kontakte redaktøren, Martin Faurholt, på følgende mail: msfaurholt@gmail.com

Film: Hvorfor jubilæum?

Billede til reformationstemaet

Se EMUs film om reformationen, hvor Reformationspræsidiets formand, Jens Oddershede, og teologisk rådgiver Karsten Nissen fortæller om idéen bag 500-årsjubilæet.

Temaer