Udvalgte nyheder

Viden Om

Ny Viden Om sprog- og læsekompetencer hos tosprogede elever

22. februar 2018 - 10:00
En ny Viden Om-udgivelse samler og formidler evidensbaseret viden om, hvordan ledere, lærere og pædagoger kan støtte tosprogede elever i at blive stærkere i det danske sprog.
Danmarks Læringsfestival

Danmarks Læringsfestival 6.-7. marts 2018

13. februar 2018 - 10:30
Kom, og bliv inspireret til Danmarks Læringsfestival 2018 med temaet ”Dannelse i en digital verden”. Tirsdag den 6. og onsdag den 7. marts 2018 slår vi igen dørene op for masser af inspiration fra forskning og praksis i den fagligt stærke konference og for Danmarks største og bredeste gratis udstilling af analoge og digitale læremidler. Årets keynotes er: Imran Rashid, Anette Prehn, Mitchel Resnick, Allan November, Linda Luikas, Anders Seneca og Mikael Bertelsen.
Forebyg og håndter vold og trusler

Ny vejledning sætter fokus på vold og trusler på skolerne

8. februar 2018 - 11:05
Undervisningsministeriets vejledning giver skolerne viden om, hvordan de kan arbejde med at forebygge og håndtere, når der er elever, der er enten truer eller slår en underviser.
Tallerkensmækker

AT-2018

2. februar 2018 - 09:38
Her finder du inspiration fra fagredaktørerne til 2018´s emne i AT: "Alternativer – ideer til forandring og fornyelse". Desuden er her link til elevside plus eksterne sites med materiale.
It-understøttet inklusion

Nyt Viden Om-tema: It-understøttet inklusion

1. februar 2018 - 08:02
Dette Viden Om-tema giver viden og eksempler, der kan støtte og udvikle ressourcepersoner, lærere og pædagogers kompetencer, når det handler om at bruge it i arbejdet med inklusion i folkeskolen.
Digital dannelse

Digital dannelse i fokus

24. januar 2018 - 12:09
En stor del af mange børns liv finder sted på sociale medier og digitale platforme. I et nyt stort materiale om digital dannelse gives inspiration til, hvordan I kan arbejde med de muligheder og udfordringer, som børn og unge kan møde i den digitale del af deres liv.
Elever og lærer

Ny kampagne sætter demokrati på skoleskemaet

22. januar 2018 - 17:57
Demokrati opstår og udvikler sig ikke af sig selv. Derfor lancerer Undervisningsministeriet nu den nationale kampagne, ’Demokrati under udvikling’, der er rettet mod grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler, produktionsskoler og almene voksenuddannelser.
Certa
© Certa

Nye undervisningsmaterialer skal få forebyggelse af radikalisering og ekstremisme på skoleskemaet

17. januar 2018 - 07:11
I et nyt undervisningsmateriale kan elever i grund- og de gymnasiale uddannelser lære om begreberne radikalisering og ekstremisme. Det er af stor samfundsmæssig betydning, at de unge lærer om nogle af tidens mest politiserede og sprængfarlige emner, så de aktivt kan deltage i og bidrage til diskussionen om, hvordan vi håndterer og modarbejder ekstremistiske idéer i alle afskygninger.