Øvrige asiatiske sprog og russisk

Her finder du læreplaner, vejledninger og inspirationsmaterialer til arabisk, japansk, russisk og tyrkisk.

Fagkonsulenten

fip

FIP - forår 2016

Her kan du finde materialer og præsentationer fra FIP foråret 2016.

Arabisk

Japansk

COLOURBOX3108528.jpg

Den faglige forening for japansk

Her kan du finde vej til den faglige forening for japansk. Japansklærerforeningens mødes ca. et par gange om året. Foreningens formål er at styrke japanskundervisningen i gymnasieskolen.

Russisk

sikkerhedspolitik

Kultur og samfund: Rusland

Vil du vide mere om kultur og samfund i Rusland samt landets interaktion med udlandet? Modulet er tænkt som inspiration til det tværfaglige samarbejde.

Tyrkisk

Reformens centrale temaer

Annegrete Larsen

Nyt grundforløb

Bedre og kortere grundforløb står der som overskrift i den politiske aftale om en gymnasiereform, men hvad betyder det egentlig? Hvad bliver reelt nyt i grundforløbet og hvad er formålet med det? Det forklarer chefkonsulent Jens Refslund Poulsen og kontorchef Annegrete Larsen i videoen herunder. Du kan se hele videoen eller læse nogle af deres svar:
evaluering

Formativ evaluering

Med den nye gymnasiereform skal fokus på feedback og evalueringskultur styrkes yderligere.

Materialer på tværs af fag

771965_.jpg

Pædagogik og didaktik

Lærergerningen kræver viden om tilrettelæggelse og taksonomier. Man skal kunne håndtere udfordringer i teamsamarbejde, have viden om vejledning og opbygning af studiekompetence, samtidig med man varierer undervisningen med it-værktøj og energizers. Hent inspiration her.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png