10 danske matematikere - 10 matematiske fortællinger

Film og tilhørende projektmaterialer kan give gymnasieelever et levende indtryk af, hvad matematisk forskning er, og hvor spændende en verden, der her åbner sig, for dem der vælger at studere matematikholdige uddannelser.


'10 danske matematikere - 10 matematiske fortællinger' er den fælles overskrift på dette projekt, der gennem hver film rummer både materialer, der kan danne grundlag for undervisningsforløb på et hold, og materialer der kan danne udgangspunkt for studieretningsprojekter.  

Hver film af ca 30 min indeholder sekvenser af ca 15 min der kan ses som udgangspunkt for et arbejde på holdet. Projektmaterialerne til de enkelte film er opdelt i kapitler, der kan danne grundlag for et arbejde i nogle få lektioner. Alle Film og projektmaterialer indeholder materialer til fordybelse i fx studieretningsprojekter.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Emneord