Alle for én mod mobning - Grundskolen

Alle for én mod mobning - sætter fokus på at forebygge og bekæmpe mobning blandt børn og unge. Det sker i samarbejde med bred kreds af aktører, der bidrager med anbefalinger til, hvordan forældre, lærere, skoleledere og pædagoger kan forebygge og bekæmpe mobning.

Undervisningsministeriet har i samarbejde med Red Barnet, Børns Vilkår og Børnerådet udarbejdet en aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning

Læs den samlede aktionsplan på ministeriets officielle kampagnesite Alle for én mod mobning.

Viden om mobning

Dorthe Marie Søndergaard
© Aarhus Universitet

Viden og forskning om mobing

Forskningsvideo, rapporter og analyser om mobning. Mobning går ud over hele klassen og påvirker trivslen.
Stine Kaplan Jørgensen

Mobbemønstre - fire tegn på mobning

Hård tone, latterliggørelse, moral, kollektiv afstandtagen fra særlige børn og utryghed er nogle af de tegn, man skal være opmærksomi forbindelse med identifikation af mobbemønstre i en klasse. Stine Kaplan Jørgensens fortæller om hovedkonklusionerne i sin ph.d-afhandling, herunder også obmærksomhedspunkter ved rose-runder og andre metoder.

Mobning og trivsel

Mobning

Til lærere - aktiviteter for bedre trivsel

Her finder du forslag til forløb, aktiviteter og film, der har til formål at styrke inkluderende læringsmiljøer og forebygge mobning i skolen.
Mobning

Til forældre - mod mobning

Trives alle børn i dit barns klasse? Redskaber og gode råd til indsatsen mod mobning.
sKoleledelse

Skoleledelse - mod mobning

Ledelse af trivsel, faglighed, motivation og engagement. Værktøjer og gode råd.

Digital mobning og krænkelse

Akut hjælp

Elever
© Ulrik Jantzen

Akut hjælp til børn og unge

Når drillerierne bliver for meget. Det kan være svært selv at sige fra over for mobning. Og det kan være svært at overskue situationen for den, der bliver mobbet. Derfor er det vigtigt at få hjælp. Få hjælp hos Cyberhus, Girltalk, Ung På Linje, headspace, BørneTelefonen eller Sexlinjen for unge.

Relaterede links

På kampagnesite finder du bl.a. aktionsplanen, som indeholder anbefalinger til, hvordan forældre, lærere, skoleledere og pædagoger kan forebygge og bekæmpe mobning.
På kampagnens facebookside finder du bl.a. OL-deltagernes personlige historier om mobning.
Materialer på EMU til forældre, ledelse og pædagogisk personale. Viden, værktøjer og aktiviteter til indsatsen for forebyggelse af mobning.
Materialer på EMU om mobning og unges adfærd på nettet. Værktøjer, viden og gode råd til at forebygge og bekæmpe mobning.
Her finder du et læringsmateriale, som kan bruges til læringsforløb eller kompetenceløft til ledelser og ansatte i dagtilbud, på skoler, ungdomsuddannelsesinstitutioner eller på tværs i kommuner.

Emneord