Apps til franskundervisningen

Har dine elever en iPad eller tablet, er der gode muligheder for at skabe variation i undervisningen samt differentiere med nogle gode apps. Eleverne får trænet fransk med en legende tilgang.

Duolingo

Duolingo er bygget op som et undervisningsforløb delt i mindre lektioner med en klar progression. Der tilbydes lektioner til alle niveauer. Eleven kan starte med at tage en test og placeres på et passende niveau. Opgaverne indeholder tekst, lyd og billeder, og eleven skal både læse, lytte og skrive.

Duolingo findes på flere sprog, men ikke på dansk. Således vil de fleste elever for eksempel skulle oversætte fra engelsk til fransk eller omvendt.

Eleverne starter med at registrere sig som bruger. Programmet vil gemme elevernes egen progression. Derudover giver programmet eleverne mulighed for at invitere andre elever, så de kan følge hinandens progression eller konkurrere mod hinanden.

Duolingo kan bruges som et sjovt supplement til franskundervisningen, hjemmearbejde eller som en ny måde at variere sin undervisning på.

Læs mere Vis mindre

Pas à pas

Appen er målrettet til nybegyndere i fransk og er udviklet af det anerkendte sprogcenter Cavilam.

Appen er meget intuitiv og fører eleverne rundt iforskellige kommunikative situationer ved hjælp af lyd og billeder:

  • saluer et se présenter
  • demander son chemin
  • utiliser les transports en commun
  • se présenter à l’hôtel
  • commander au restaurant
  • faire des achats dans une épicerie
  • faire des achats dans une boutique
  • parler de ses loisirs et demander des renseignements
Læs mere Vis mindre

Mondly

Mondly kan bruges på flere devices: pc, tablet , telefon og eleverne kan indstille sprog til 'dansk native speaker', hvilket er en kæmpe fordel for vores elever. Under indstillingen vælger eleverne sprog og sværhedsgrad.

Med Mondly kan eleverne træne ord, sætninger, udtale, grammatikken. Der er læse-, lytte-, skrive- og taleopgaver, en ordbog, bøjning af udsagnsord og talegodkendelse samt feedback på ens opgaver og udtale.

App’en tilbyder korte lektioner som hænger tematisk sammen. Det er dog kun det første tema med 74 ord og 49 vendinger om at hilse, der er gratis, derefter skal der betales for at åbne flere lektioner.

Læs mere Vis mindre

Emneord