Butlers Bay. 13 retssager / trials fra Dansk Vestindien 1822-1844

Det danske skolenetværk under UNESCO's Associated School Projects, der arbejder med Den Transatlantiske Slavehandel, har digitaliseret 13 retssager fra gotisk håndskrevet arkivmateriale, der alle viser forskellige aspekter af livet som slave i Dansk Vestindien. Alle retssagerne er samlet her på siden og ligger alle som pdf-filer. Arbejdet med retssagerne blev støttet af Tips- og Lotto midlerne.

I gratefully acknowledge that this project has been carried out in collaboration with the Virgin Islands Social History Associates (VISHA) of St. Croix. The biographical data has been compiled by George F. Tyson using VISHA's "St. Croix Population Database 1734-1917".

The translation of the Danish files into English has been done by Sten Stenbæk, Fjerritslev Gymnasium.

Hver retssag ligger i den oprindelige digitale form, bearbejdet til nutidsdansk og endelig i en engelsk version, hvortil kommer biografier af de tiltalte slaver i hver enkelt retssag lavet af George F. Tyson, der gøre rede for hvor slaverne kom fra og hvad der siden skete med dem. Hver retssag har sit eget modul – se overfor.

 

Butlers Bay

Sagen fra 1844 handler om en slaves utilbørlige ”oprør” – iflg. plantagens forvalter Culvin. Slaven William blev sendt til en naboplantage for at hente nogle søm og ”lånte” derfor forvalterens saddel. Da han kom tilbage nægtede han at undskylde for at have lånt sadlen og opførte sig truende med en økse. William henvendte sig til Guvernør von Scholten, der sendte ham hjem med besked om at undskylde sin opførsel, hvilket han ikke ville.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png