Code.org - Hour of Code

Introduktion til programmering på en time! Udviklet til eventet Hour of Code der løber af staben hvert efterår i november.
genreskriv2.jpg

Følgende forløb kan brug til brobyging eller som delelementer i forløb på gymnasialt niveau:

Code.org: Make a flappy game

Lav flappy birds i code.org's blok programmering og prøv spillet på elevernes mobiler. Kan følges op af lynkurset i programmering.

Code.org: Lyn-kursus i blokprogrammering

Introduktionsforløb sat til 20 timer i turtleprogrammering med en blanding af unplugged øvelser i "data tænkning" (SIC!) og øvelser i programmering med kodeblokke, hvor man enten skal løse en labyrintopgave eller en tegneopgave.

Eleverne programmerer i code.org's app lap og lærer at bruge betingelser, forgreninger, løkker, variable og funktioner.

Forløbet passer bedst til et brobygningsforløb eller i uddrag som optakt til et foløb i kreativ kodning.

Code.org

Code.org er et non profit undervisningssite udviklet til computer science i USA. De støttes af store it-firmaer både økomisk og ved at bl.a. Bill Gates og Mark Zuckerberg optræder i nogle af instruktionsvideoerne.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Emneord