Danidas Verdensfilm - samlet oversigt

Danidas Oplysningsudvalg uddeler hvert år rejselegater til ti hold studerende. Hvert hold skal producere en 12-minutters dokumentarfilm med en original vinkel - langt væk fra de stereotyper vi alt for ofte konfronteres med.

Danidas Verdensfilm fra 2015 (Årets tema: Skandaløst!)

Vi får lov til at låne en motor til et lille gruppebillede for at fejre at dagens optagelse er i hus
© Andrea Storm Henriksen og Katrine Buchhave Andersen

The Vinyl Records - film

Det kan være svært at være kvinde i Indien. Mange unge kvinder bliver ofre for vold og undertrykkelse. "The Vinyl Records" er det eneste punk-pigeband i Indien, og fire seje piger bruger musikken til at kæmpe for et mere retfærdigt Indien.
Damerne varmer op inden kamp.
© Rikke Ruby og Rikke Rhein-Knudsen

Balonmano - film

I Bolivia bliver den ældre generation overladt meget til sig selv. Det forsøger sportstræner Gonzalo Calle at lave om på. Gennem håndboldsporten forsøger han at synliggøre samt gøre en forskel for bedstemødrene i den lille forstad, El Alto.
Hver morgen klokken 04:30 kunne man opleve en helt fantastisk og smuk morgenceremoni ved Ganges-­‐‑flodens bred.
© Ida Balslev Jørgensen og Mette Scharling Laursen

De levende døde - film

Santosh og Aslam fra Indien er begge blevet bedraget, svindlet og erklæret døde. De har mistet deres identitet og plads i samfundet. Grådige familiemedlemmer har løjet dem døde, og korrupte embedsmænd har bistået dem i deres svindel.
Beautiful and healthy corals a few meters outside of Lamalera’s beach.
© Karsten Tadie, Stefan Andersen og Matias Revez

Bloodshed in Paradise - film

Lamalera er en isoleret landsby i det østlige Indonesien. Beboerne i Lamalera er blandt de få i verden, som er undtaget fra det internationale forbud mod hvalfangst. Filmen ”Bloodshed in Paradise” præsenterer den unikke og brutale jagtkultur.
Familiefoto foran Ger’en
© Nanna Borup og Fie Porsmose Hansen

Bökh – Mongolsk wrestling - film

Mongolsk wrestling, kaldet Böhk, er en tradition, der stammer fra tiden under de store khans, da Mongoliet dominerede Asien og Europa. I morgen rider unge Sharka og hans bror til nadaam; et wrestling-stævne på stepperne, hvor der kommer mange barske kæmpere.
Vores fortæller i filmen, den lokale præst Freeman foran sit shrein. Et shrein er et lille hus der er helligt, og her går Freeman ind når han skal tale med guderne. Foran sig holder Freeman sit eksamensbevis fra det kursus i naturmedicin, der har forhøjet
© Andrea Emilie Lund, Anne Elisabeth Stenspil og Ida Maria Roxy Reinhold Bundgaard

That´s it? - film

Filmen handler om begravelsesritualer i Ghana. I et lokalområde i landsbyen Tegbi fortæller den lokale præst Mr. Freeman om, hvordan man giver den afdøde den sidste respekt via forskellige ritualer.
Kun syv ud af øen Rwamunyos 170 indbyggere kan svømme.
© Simon Fals og Eigil Johannisson

Liv, død og svømmekurser - film

Robert er en ung fisker. Han bor på Rwamunyo, en lille ø i Afrikas største sø, Victoria-søen. Her lever han af at fiske, selvom han hellere vil åbne en fotobutik. Han bor omgivet af vand, men han kan ikke svømme. Det kan de færreste af øens 170 beboere, der ligesom Robert er fiskere.
Santanu ved dammen foran sin families hus. Det er her familien bader og vasker tøj.
© Josefine Mølvig Exner og Katrine Bregnhøj

Tigerbarn - film

I kortfilmen Tigerbarn følger vi den 12-årige dreng Santanu, der bor på en ø i floddeltaet Sundarbans i det østlige Indien.De omkringliggende øer består af mangrovejungle, hvor de bengalske tigre lever og jævnligt dræber mennesker...
Jay Sentino i Newz Beat efter at det er færdigredigeret
© Amalie Vilslev Juelsgaard og Benjamin Mørch

Following Beats - film

Jay Sentino er en ung rapper fra Uganda med meget på hjerte. Desværre er der ikke mange kanaler til musikindustrien. Da han får tilbudt at forsøge sig som rapporter i det rappende nyhedsprogram “Newz Beat”, bliver det en vigtig chance for at komme på nationalt TV.
Da dansen først blev afholdt sent om natten i Mlembule landsby, hvor brylluppet fandt sted, brugte vi scener fra Endulen i Ngorongoro. Dette blev brugt som dækbilleder til vores film.
© Lars-Ulrik Nielsen og Allan Mutuku Kortbæk

Bryllup i bushen - film

Dokumentarfilm om bryllupper blandt masaierne. Her arrangerer man ægteskaber, når pigerne er små. Når pigerne er blevet omskåret, kan brylluppet finde sted.

Danidas verdensfilm fra 2014 (Årets tema: Ung og modig!)

Talgar sidder i forhaven med kongeørnen Suluke
© Alexander Jonassen & Jakob Pagel Andersen, Danida

Ørnejægerne - film

I dokumentarfilmen "Ørnejægerne" følger vi Azim på 10 år og hans far Talgar, som bor i den lille landsby Bokonbaevo i Kirgisistan. Talgar er ørnejæger, og det ligger i kortene, at Azim skal følge i hans fodspor.
Vi lærer, hvordan man planter træer i Piplantri.
© Kirstine Jacobsen og Rikke Kolind Mathiassen, Danida

Pigerne med de 111 træer - film

En film om en gruppe kvinder fra ørkenstaten Rajasthan i Indien, som kæmper hårdt for at give den nye generation af piger de samme muligheder for at vokse op og gå i skole som deres brødre.
Tracy Joyce and Kelly
© Jacob Kromann Lennheden & Frederik Georg Reventlow, Danida

The A Team - film

En film om tre modige piger, som har besluttet sig for at finde en løsning på Kenyas store problem, krybskytteri. De kalder sig selv The A Team - og ved hjælp af bevægelsessensorer, som de selv har programmeret i skolen, forsøger tager de kampen op i mod krybskytterne.
Tre af de par, som skjuler sig i Love Commandos’ lille treværelses lejlighed.
© Lisa Maria Frendved Christensen & Cecilie Debell, Danidas Oplysningsbevilling

Love Commandos - film

I New Delhi, ligger der en lille, diskret lejlighed. Her skjuler organisationen Love Commandos unge par, som er stukket af fra deres familie, for at gifte sig med den de elsker.
Fabricio prøver kostumer inden en koncert.
© Peter Blæsild Eriksen & Stine Voigt de Klauman

El Violinista - film

Film om drengen Fabricio, som bor i en landsby midt i junglen i Bolivia. Fabricio spiller violin i et barokorkester og han passer og plejer sit instrument, for violinen kan blive hans fremtid.
Frokost spises bag farverige gardiner, for ikke at chikanere de fastende muslimer under Ramadanen.
© Troels Rasmus Jensen, Danida

Selv Hvis Jeg Hvisker - film

Shammi på 21 år er en lille kvinde med store drømme. Hele sit liv har hun aktivt kæmpet imod den diskrimination, der foregår i Bangladesh. I Bangladesh bor der omkring 11 stammer i et område kaldet Chittagong Hill Tracts. De indfødte er udsat for en etnisk udryddelse, og dagligt bliver op til flere menneskerettigheder brudt af de bengalske tilflyttere.
Kjolen er fra genbrug, og Mark og Alvin har dekoreret den med perler.
© Christian Ågård Bennike & Martine Maj Ravn, Danida

Miss gay Yolanda - film

19-årige Alvin fra Filippinerne skal deltage i en skønhedskonkurrence for trans-seksuelle, hvor temaet er den tyfon, der otte måneder tidligere dræbte 25.000 mennesker. I konkurrencen sammenvæves traumerne fra naturkatastrofen med generelle overvejelser om køn og seksualitet og Alvins personlige jagt på selvtillid.
Ocaya Jerry og hans historie danner ramme omkring teaterstykket
© Alexander Ohrt, Frederik Paludan & Johan Juul Jensen

Re-enactet - film

Dokumentarfilm om en gruppe unge fra Nord Uganda. Gruppen fremfører et dragende teaterstykke, der omhandler unges problemstillinger og tvinger lokalsamfundet til at tage stilling og involvere sig i de unges liv.
Victor på akademiet
© Ida Meldgaard Christensen & Helene Albeck Stæhr

V for Victory - film

Dokumentarfilm om Rwandas eneste ungdomscykelakademi. De femten drenge fra landsbyen med størst cykeltalent mødes hver morgen kl. syv for at træne. Udenfor akademiets porte sidder fem drenge i cykeltøj og venter med deres helt almindelige, gamle cykler. De har en drøm om at få en racercykel og blive en del af teamet.

Danidas verdensfilm fra 2013 (Grænseland)

Foto fra Danidas Verdensfilm "Lion Lights".
© Iben Fog Saxe og André Rothschild

Lion Lights - film

I Kenya bor en 13-årig hyrdedreng, som passer kvæg på grænsen til nationalparken. Han har fået en god idé, som kan sikre, at både kvæg og løver overlever. Idéen har bredt sig til mange andre lande, hvor løver er en trussel mod tamkvæget.
Soldater på uafhængighedsdagen i Sydsudan
© Johanne Hesseldahl Larsen og Ayo Marie Degett

En sang om frihed - film

Phillip og George synger i Sydsudans nationalkor, som blev stiftet efter landet fik sin uafhængighed fra Sudan. Efter 50 års blodig borgerkrig prøver korets medlemmer at bearbejde deres erfaringer gennem de fædrelandssange, de skal synge på uafhængighedsdagen.
Dødsritual på Madagaskar
© Cemile Tamer og Pernille Diana Castle Møller

Famadihana, De Dødes Dag - film

Famadihana er et dødsritual, hvor man hylder de døde og beder om velsignelse og held. I højlandet på Madagaskar bor Sariaka. Han mistede sin far for tre år siden, men selvom liget blev stedt til hvile for længst, er båndet mellem de levende og de døde ikke helt brudt.
Pastor
© Kasper Thomsen og Rasmus Friis

Mananambal - film

Mød Pastor Duhaylungsod, som er en af de mange healere på Fillippinerne. Han bor på øen Siquijor, der er berygtet for sin magi og hekseri. Pastor Duhaylungsod fik kræfterne af Gud som dreng, og siden har han hjulpet mange af øens beboere.
makingthebestofit_6.jpg

Making the Best Of It - film

Hvert år drager tusindvis af unge zambianere til hovedstaden Lusaka for at finde arbejde. Det har Kelvin Lungu også gjort, da han var 18 år. I dag arbejder han på en byggeplads, men han har ingen kontrakt, og dermed ingen sikkerhed for sig selv og sin lille familie.
Denne baggård er rammen for rumprogrammet.
© Kristian Jensen og Asger Rasmussen.

African Space Odyssey - film

En anderledes film om Uganda. Vi møder Chris Nsamba, som er drevet af drømmen om at være den første, der sender en afrikaner i rummet. Sammen med vennerne bygger han en rumsonde i sin mors baghave i Kampala.
Foto fra Danidas Verdensfilm: "Dødens Skørt".
© Astrid Ågot Nielsen og Giuliana Irina Denize Holm

Dødens Skørt - film

I El Salvador har skørtet en særlig betydning for de gamle indianske kvinder. De unge piger går i dag i bukser. Mød den gamle indianske kvinde, som fortæller om hverdagen og tidligere regeringers forsøg på etnisk udrensning. Denne film kan også ses på spansk uden undertekster.
Harry med sin MacBook og biler
© Emil Mølgaard Morell og Andreas Juul Johansen.

More Than Brothers - film

En film om tre brødre fra Kenya med fodbold i blodet. De to ældste brødre spiller begge i storklubber i Europa, men den yngste bror er 17 år, og han føler, at der ligger et stort pres på ham for at gå samme vej. Der er lagt op til et dilemma mellem foræringer og forventninger.
Vulkanens vogter
© Sidsel Brandt Hasberg og Anne Troldtoft Hjorth

Vulkanens vogter - film

Ved foden af en af verdens mest aktive vulkaner, Mt. Merapi i Indonesien, lever folk med troen på en gammel myte. Myten fortæller, at en kæmpe beskytter dem mod Merapis vrede og voldsomme udbrud. Mr. Asih er den spirituelle vogter af vulkanen. Hans pligt er at behage og kontrollere kæmpen i vulkanen.

Danidas verdensfilm 2012 (Rigdom)

Foto fra Danidas Verdensfilm "Otgon"
© Frigge Volander Himmelstrup og Emil Aagaard

Otgon - film

En film om pigen Otgon i Mongoliets hovedstad Ulaanbaatar. Hun er 13 år, og går på en cirkusskole, for at uddanne sig til slangemenneske.
Foto til Danidas Verdensfilm "El oro blanco"
© Rune Toldam og Jacob Rold Christensen

El oro blanco - film

En film om at arbejde i Salar de Uyuni i Bolivia, som er verdens største saltsø. Det er et unikt område som med sine golde sletter og enorme vidder henleder tankerne på et månelignende landskab.
Foto til Danidas Verdensfilm "Det tredje hus"
© Pernille Gliese Pedersen og Marie Ramhøj

Det tredje hus - film

En film om Kreung-stammen i Cambodja. Her har man typisk tre huse: et i landsbyen, et i marken og et til kærligheden. Når døtrene når puberteten bygger deres forældre dem et "kærlighedshus".
Foto fra Danidas Verdensfilm: "Fish Out of Water"
© Dagný Björk Kristjánsdóttir & Jannie Pallesen

Fish out of Water - film

En film om vanskelighederne mellem den oprindelige befolkning og landbrugere i Kenya.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Penge på snor"
© Malene Jensen og Lasse Frisesdahl Andersen

Penge på snor - film

En film om muslingeskaller, som bruges som 'skalpenge', bl.a. i forbindelse med brudeceremonier på Salomonøerne.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Den enes død, den andens brød"
© Lasse Lund og Mathilde Fruergaard

Den enes død, den andens brød - film

En film om begravelser i Nepal. Ved Pashupatinath Templet i Kathmandu har Man, Alex, Balram og Bidhur én ting til fælles: De lever af, at andre dør.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Nattevagt"
© Lea Hjort Mathiesen og Carl Olsson

Nattevagt - film

En film om at tjene sine penge som nattevagt i en af verdens farlige byer: Nairobi.
Foto fra Danidas verdensfilm "Down From Everest Death Zone"
© Anders Kolby og Morten Truelsen Søndergaard

Down From Everest Death Zone - film

En film om et frivilligt hold af nepalesiske sherpaer og deres oprydningsekspedition på den øverste del af Mount Everest. Sherpaerne tilbragte i alt 42 dage på de stejle bjergsider, hvor de tog 1800 kg skrald og to lig med ned fra over 8000 meters højde..

Danidas verdensfilm fra 2011 (Sociale medier)

Foto til Danidas Verdensfilm "The Call of Nepal"
© Jonas Unmack Larsen og Mikkel Cantzler Christensen

The Call of Nepal - film

Filmen viser, at mobiltelefonen har holdt sit indtog i Nepal. I 2005 var der færre end 300.000 mobiltelefoner i Nepal. Nu er det antal vokset til mere end 13 millioner. Brug filmen til undervisning om mediers betydning for globalisering
Foto fra Danidas Verdensfilm "Shared Love"
© Anna Gaarde og Theis Mølstrøm Christensen

Shared Love - film

Skuespillerne Tutu og Thelma håber på en fremtid i filmbranchen. Film om en gruppe unge filmskabere i Freetown, Sierra Leone.
Miin på dromedar. Foto fra Danidas Verdensfilm Dromedarerne
© Lene Kjær Jensen, Celine Deela og Jens Raunkjær Christensen

Dromedarerne i Djævlens Have - film

Miin er flygtet fra Vestsahara til Algeriet. Han ejer flere dromedarer, og han har en stor kærlighed til dyrene og deres tilpasning til ørkenen.
Foto til Danidas Verdensfilm "Flikflak i slummen"
© Ida Sofie Benkert Holtet og Mads Peter Gøbel

Flikflak i slummen - film

John og Alex er erfarne akrobater i et slumområde i Nairobi, Kenya. Kevin dyrker akrobatik i deres gruppe. Han kommer på den ultimative prøve, da han skal optræde på sin gamle folkeskole.
Spray the Day
© Mira Kellermann og Peter Helles Eriksen

Spray the Day - film

Den danske graffitimaler ‘Elsam’ stifter bekendtskab med et graffiti-crew fra Kenya, der kalder sig for ‘Spray Uzi’. Brug filmen til en debat om graffiti som kunst eller som hærværk.
Foto fra Danidas Verdensfilm: "Whispering Voices"
© Nanna Bjerg Eskildsen og Helene Willadsen

Whispering Voices - film

Engy Ghozlan kæmper en hård kamp i Ægypten for at få kvinders historier om sexchikane frem. Hun er med i et projekt og en hjemmeside kaldet Harassmap.
Foto fra Danidas Verdensfilm: "Bamako Hippodrome"
© Rune Bjerre og Rune Mandsbjerg

Bamako Hippodrome - film

Sory er elev på en fotoskole i Bamako, Mali. Vi møder Sory i jagten på det gode skud, der, hvis det bliver bragt i vestlige medier, vil kunne udløse en hel månedsløn eller mere.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Paradise Expired"
© Christian Bjerrum Frederiksen og Lasse Rahbek

Paradise Expired - film

Apelaamo bor i Tuvalu langt ude i Stillehavet. Han er landets eneste skrot-eksportør. Sodavandsdåser, jern, skrot og plastikflasker skæmmer det land, der burde være et paradis.
Foto fra Danidas Verdensfilm "The World at his Feet"
© Marie Rosenvang Mathiesen og Ditte Kræn

The World at His Feet - film

Tri bor langt ude på landet i Vietnam. Tri er født uden arme. Han kan ikke arbejde i rismarken, som resten af familien gør.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Iwawa"
© Jakob Vesterager og Maja Kaalund Bygvrå, 2011

Iwawa - film

En film om forbrydelse og straf. Filmen foregår i Rwanda, hvor fanger bliver sendt til en lille ø for at blive genopdraget. Se forslag til undervisning i grundskoler og gymnasiale uddannelser.

Danidas verdensfilm fra 2010 (Dilemma)

Foto fra Danidas Verdensfilm "Bølgens Børn"
© Marica Pedersen & Mia Yoo Winding Nielsen

Bølgens børn - film

Film om tre brødre i Nicaragua, der drømmer om at blive professionelle surfere. Filmproducenterne havde ganske andre planer om at lave en film. Brug bagom-filmen og se, hvad der skete.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Efter Fortid"
© Katrine Berndt Caspersen og Helga Rosenfeldt-Olsen,

Efter Fortid - film

Film om Arthur, Aybek og Julia, som bor på et børnehjem i Bisjkek i Kirgisistan. Filmen viser stemninger fra et kirgisisk børnehjem. Børnene får lov til selv at filme hinanden og deres daglige liv.
Foto fra Danidas Verdensfilm"Mi Go Long CD-haus"
© Anders Skovbjerg Jepsen og Sofie Rørdam

Mi Go Long CD-haus - film

Film om Mika, som bor i Papua, Ny Guinea. Hans far er bekymret, fordi Mika ikke følger traditionerne. Mika vil hellere være sammen med de andre teenagere og se film. Han har ikke lyst til at arbejde sammen med faderen i marken.
Fotos fra Danidas Verdensfilm: "Et stille liv"
© Maria Denise Christoffersen og Lone Jantzen

Et stille liv - film

Film om den 17-årige døve pige Lalitha fra Sri Lanka, og om borgerkrigen i hendes land. Hendes hverdag er forandret på grund af krigen.
Foto fra Danidas Verdensfilm: "Heksejagt"
© Nikolai Tuborg Pedersen & Jonas Otto Mattsson

Heksejagt - film

Film om en kvinde i Ghana, som bliver anklaget for at være en heks. Filmen tager udgangspunkt i et interview med en heks, der fortæller sin historie. Brug filmen til undervisning om overtro.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Home for the Golden Gays"
© Nola Grace Gaardmand og Timothy K. Ahrensbach

Home for the Golden Gays - film

Film om Rica, Leony og Semmy og huset i Manilla, Filippinerne. Det er tilflugtssted for byens ældre homoseksuelle mænd.

Danidas verdensfilm fra 2009 (Generationer)

Foto fra Danidas Verdensfilm: "En prins til Xui Mei"
© Mette Stentoft og Rasmus Steengaard

En prins til Xui Mei - film

Filmen viser en helt speciel form for dating-aktivitet i Shanghai. Xue Meis forældre vil gerne finde en mand til deres datter. Det er ikke helt let. Derfor forsøger de at finde en i Folkets Park.
Foto fra Danidas Verdensfilm: "Mr. & Mr."
© Anders Overgaard Ravn og Anne Kathrine Bindesbøll

Mr. & Mr. - film

To unge mænd bor i Malaysia. De indgår registreret partnerskab i Vietnam, da homoseksualitet er strengt forbudt i deres hjemland. Følg ceremonien og den efterfølgende fest, og hør om deres forhold til venner, familie og religion.
Foto fra Verdensfilmen "Pigesoldaten"
© Trine Berg-Hansen og Anni Lyngskær

Pigesoldaten - film

En film om en tidligere børnesoldat, som har svært ved at komme videre i tilværelsen. Lamrana har prøvet det. Hun er en pige fra Sierra Leone, og hun beslutter sig for at rejse hjem til moderen i landsbyen.
Carmen Rosa.  Foto fra Verdensfilmen Cholita.
© Julie Bezerra Madsen og Yans Felippe

Cholita - film

Film om Cholas eller Cholitas. Det hedder de kvinder fra Bolivia, som er kendt for at gå iklædt lang nederdel og høj hat a la Chaplin. Denne tradition har de haft siden Spanien koloniserede landet.
Foto fra Danidas verdensfilm: "Wayang"
© Erik Stassen og Casper Konnerup

Wayang - film

Filmen handler om det traditionelle skyggeteater i det centrale Java. En familie har i generationer ført det traditionelle skyggeteater videre. Næste generation er under oplæring. Filmen viser, hvorfor skyggeteater stadig spiller en rolle.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Gartneren og hans 21 blomster"
© Maria Samoto le Dous og Emil Langballe

Gartneren og hans 21 blomster - film

Film om William Zulu, som er gartner med 21 børn i Zambia. I 2010 modtog producenterne prisen for bedste dokumentarfilm på en international kortfilm festival i Teheran.
Foto fra Verdensfilmen "Portræt af Nizamuddin"
© Jeppe Toubro og Jonas Stampe

Portræt af Nizamuddin - film

Film om livet omkring sufi-helgenen Nizamuddins gravmæle i New Delhi, Indien. Sufi-helgenen Nizamuddin er levende, selv om han blev lagt i sit gravkammer i 1325.

Danidas verdensfilm fra 2008 (Vand)

Foto til Danidas Verdensfilm "Gypsies of the Sulu Sea"
© Gitte Hasseltoft Hansen og Christina Jozefa

Gypsies of the Sulu Sea - film

I filmen følger vi familien Kasihilan. Det er en badjaofamilie på seks, og de følger fortsat stammetraditionen og lever som nomader på havet.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Lost Lands"
© Jannie Møller og Betina Hansen

Lost Lands - film

Filmen viser problemer med at bo i de lavtliggende områder i Bangladesh. Vi møder den 13-årige Inzer Ali. Han bor med sin mor på en lille ø i floden Bhamasutra. "Lost Lands" viser Inzer Ali's forberedelser op til den årlige monsunregn. .
Foto fra Danidas Verdensfilm "Kampalas B-Boys"
© Kristian Porsgaard Kragh Madsen og Petrine Elgaard

Kampalas B-Boys - film

Film om hvordan breakdance og hip-hop bruges som en magnet, som tiltrækker børn og unge og bringer dem sammen i Uganda.

Danidas verdensfilm fra 2007 (Rollemodeller)

Foto fra Danidas Verdensfilm "Fangernes børn"
© Claus Arvad og Stine Bech

Fangernes børn - film

Film fra et børnehjem i Kina. Forældrene sidder i fængsel. I filmen møder vi bl.a. Zhang, som har sagt sit job op for at tage sig af børnene.
Foto fra Danidas Verdensfilm "De tidligere gudinder"
© Sara Louise Zankel og Sigrid Kristiansen

De tidligere gudinder - film

To unge kvinder fra Nepal fortæller om deres barndom som levende gudinder i et tempel.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Kabul drenge drager"
© Maja Gildin Kragelund og Malte Conrad

Kabul drenge drager - film

Drengen Ali Weera drømmer om at få sin egen drage. En film om krig, kaos, drømme og håb.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Dreams about Grass"
© Louise Bugge Jacobsen og Signe Bloch

Dreams About Grass - film

Film om en flok piger i Palæstina. De spiller fodbold på trods af mange forskellige forhindringer.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Mr. Banda and the lady detectives"
© Trine Rys og Jannie Møller Hartley

Mr. Banda and the Lady Detectives - film

Film om Manesa og Mable fra Lusaka i Zambia. De to kvinder arbejder som detektiver. Brug filmen i forbindelse med undervisning om kønsroller.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Tilbage til stepperne"
© Stine Krog-Pedersen og Rikke Friis Dam

Tilbage til stepperne - film

Film om drengen Lhagvasuren fra Mongoliet, som har planer om at flytte fra hovedstaden Ulan Bator tilbage til stepperne.
Foto til Danidas Verdensfilm "Outdong Dreams"
© Nima Hajarzadeh og Markus Støvring

Outdong Dreams - film

Film om Chhak på 15 år, som tidligere var barnestjerne i Phnom Penh. Han er et kendt ansigt, som har medvirket i film, serier og videoer.
Foto fra Danidas Verdensfilm "Ice Cream Zombieland"
© Lea Glob Sørensen og Thomas Hansen

Ice Cream Zombieland - film

Film om censur i et stærkt religiøst samfund. Det er svært for instruktøren, at få de unge til at se denne første pakistanske zombiefilm. Censuren er stærk, og de fleste biografer ligger i ruiner.
Foto fra Danidas Verdensfilm "På sporet af fremtiden"
© Ilham Ali

På sporet af fremtiden - film

Film om den kurdiske kvinde Alloan i Irak. Hun forsøger at skabe et normalt liv efter hendes landsby blev angrebet af kemiske gasser under Sadam Husseins styre.

Produceret i samarbejde med

DANIDA

Danidas Oplysningsbevilling yder støtte til dansk u-landsoplysning. Oplysningsbevillingen kan søges af alle, der vil formidle om forholdene i verdens fattigste lande. Støtten går blandt meget andet til undervisningsmaterialer, udstillinger, film til landsdækkende tv og rejsestipendier. På EMU’s tema Global Undervisning finder du mange af de støttede oplysningsprojekter.

Danida

Relaterede moduler