Dansk - Kommunikation

JYSKs interne og eksterne komunikation. Hos JYSK er man bevidst om værdien i at kommunikere sprogligt korrekt med kunderne og samarbejdspartnere.
JYSK
© JYSK

Eksempler på emner til caseeksamen:

  • Hjemmesideanalyse
  • Artikel til elevavisen
  • Pressemeddelelse

Uddybet eksempler til caseeksamen:

Eksempel 1: Hjemmesideanalyse

Du er blevet bedt om at se nærmere på JYSKs hjemmeside. Du skal beskrive den ud fra layout, sprog, indhold og brugervenlighed. Du skal inddrage kommunikationsmodellen.

Til eksamen skal du præsentere analysen, mens du samtidigt henviser til hjemmesiden. Inddrag kommunikationsmodellen og hvilke virkemidler du syntes fungere bedst på hjemmeside. Kom med din egen holdning til hjemmesidens udtryk i forhold til målgruppen samt sammenligne hjemmesiden med en konkurrents hjemmeside

Eksempel 2: Artikel til karriereavisen

Du er halvvejs i din tid som elev hos JYSK, du er netop blevet tilbudt optag på Talentforløbet med udsigt til at blive butikschef inden for 2 år. I den forbindelse er du blevet bedt om at være med til at skrive en artikel omkring det, at være elev i JYSK og de karriere muligheder der er som ung i JYSK. Artiklen skal bringes i JYSK/karriere.

Til eksamen skal du præsentere din artikel. Begrunde for indhold, sprog og layout i artiklen. Du skal desuden inddrage kommunikationsmodellen samt enten nyhedstrekanten eller skuffemodellen.

Eksempel 3: Pressemeddelelser

JYSK og IDEmøbler flytter sammen i Svendborg. Du er blevet ansat som chef for den nye butik og derfor skal du lave og udsende en pressemeddelelse, der informerer om jeres forestående åbning. I den forbindelse vil der blive arrangeret et større musikalsk event samt forskellige konkurrencer. Der vil også være tilbud på flere varer.

Til eksamen skal du fremvise din pressemeddelelse, gøre rede for sprog og ordvalg, overveje hvilke medier du vil anvende i forhold til målgruppen

Relaterede links

Video (03:15 minutter)
Nu åbner to af Lars Larsens møbelkæder for første gang på samme matrikel. For første gang kommer to af Lars Larsens møbelkæder nu til at ligge dør om dør på den samme matrikel.” Af Freja Thorbech, www.detailfolk.dk 1. oktober 2014.