Demokrati under udvikling

Demokrati opstår og udvikler sig ikke af sig selv. Derfor har Undervisningsministeriet nu lanceret en nationale kampagne med titlen ’Demokrati under udvikling’, der er rettet mod grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler, produktionsskoler og almene voksenuddannelser.

Demokratiet er i konstant proces. Det formes og forbedres af borgerne – derfor skal de klædes på tidligt. Derfor lancerer Undervisningsministeriet nu kampagnen ’Demokrati under udvikling’. Kampagnen giver lærere, undervisere og pædagoger inspiration til, hvordan de får demokratiet til at leve i undervisningen, på skolen og i de lokale samfund. Kampagnen løber i hele 2018 med en særlig temauge for grundskoler og produktionsskoler i uge 12. 

”Demokratiet opstår ikke ud af den blå luft. Demokratiske værdier som for eksempel ytringsfrihed, tolerance og medbestemmelse viderebringes fra generation til generation. Derfor skal vi gøre vores bedste for, at børn og unge får indblik i de demokratiets tanker og værdier tidligt i skolen og i foreningslivet. Det skal kampagnen være med til at støtte op om,” siger Merete Riisager.

Den nationale kampagne er rettet mod grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler, produktionsskoler og almene voksenuddannelser. Læs hele nyheden her (på Undervisningsministeriets website).

Her finder du kampagnesiden.

Emneord