Den Transatlantiske Slavehandel - 9. Ekskursion til København

Der rigtigt gode muligheder for at arbejde med Det Transatlantiske Slaveri i København under en ekskursion.
Sukkertop
© Peder Wiben

Figur i Nyhavn.

I det indre København, på Christianshavn og nord for byen findes der mange steder og bygninger, der relaterer sig til slavehandelen og der store fortjenester der blev hentet hjem i den forbindelse. Den var forudsætningen for den florrisante periode i Danmark.

Eksempelvis er Odd Fellow Palæet i Bredgade bygget for penge tjent på slavehandelen.

Det er jo også en tanke værd at Statsministerens embedsbolig på Marienborg knyter sig til denne handel - ligesom embedsboligen for den ghanesiske præsident indtil for ganske få år siden (og i skrivende stund stadig er) det tidligere danske hovedfort i Ghana: Christiansborg.

Se vedhæftetet forslag til hvad man kunne se under en tur rundt i det indre København.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png