E-bøger i skolen

CFU tilbyder udlån af e-bøger til skolerne. Vi udlåner en lang række skønlitterære e-bøger til alle klassetrin på lige vilkår med almindelige papirbøger. E-bøgerne kan læses på computer, tablet eller mobil.

CFU udlåner e-bøger til brug i undervisningen på alle klassetrin.

E-bøger i undervisningen
© Centre for Undervisningsmidler

Fordele ved e-bogslån

Den æstetiske og multimodale oplevelse med e-bøgerne er motiverende for mange elever, og herudover er muligheden for syntetisk tale på computere med de rette hjælpeværktøjer også er stort plus. At man ikke risikerer for sent afleverede eller bortkomne bøger er endnu en af fordelene ved den digitale læsning.

E-bøger på flere enheder

E-bøgerne kan læses på flere forskellige enheder. De fleste er tekstbaserede og kan læses på computer, tablet eller mobil, men der er også e-bøger med multimedieindhold. Disse e-bøger med billeder, lyd eller video har forlaget optimeret til iPad.
Simple e-bøger, som fortrinsvis indeholder tekst, fylder meget lidt og vil relativt hurtigt kunne downloades på alle trådløse net. Download af multimedietunge e-bøger tager længere tid. 

At booke e-bøger

E-bøgerne bookes på stort set samme måde som almindelige bøger. Læreren logger ind på CFU’s søgesystem mitCFU og booker her e-bøgerne til sig selv og sine elever. 
Sådan booker du e-bøger på mitCFU

 

 

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png