Eksempel på en forældrekontrakt

En forældrekontrakt beskriver aftaler, der er indgået mellem forældrene til en klasse, og hjælper forældre, elever og lærere og pædagogisk personale med at holde styr på aftalerne. Forældrekontrakters form og indhold kan variere meget afhængigt af klassetrin. Her er et eksempel på en forældrekontrakt for en 2. klasse om fødselsdage.
Kage med slikpynt

”NÅR BØRNENE HAR FØDSELSDAG”

Når børnene har fødselsdag, bliver det altid festligholdt i klassen, enten på selve dagen, eller om mandagen efter, hvis fødselsdagen faldt i en weekend eller i ferien.

Fødselsdagsbarnet må selv vælge, hvilken fødselsdagssang klassen skal synge, og barnet vil få en mappe med tegninger fra de andre børn som gave fra klassen. Hvis barnet har guf eller frugt med, må det deles ud i første time efter spisepausen. Vær opmærksom på skolens kostpolitik.

Hvis vi skal holde børnefødselsdag for klassen derhjemme, har vi aftalt følgende regler:

  •   Alle børn i klassen skal inviteres med

               eller

  •  Alle pigerne fra klassen skal inviteres med/Alle drengene fra klassen skal inviteres med

 

  •  Man kan eventuelt slå flere fødselsdage sammen, og dermed hjælpes ad om alt det praktiske
  •  Gaver til fødselsdage må max koste xx kr.
  •  Når man er blevet inviteret til fødselsdag, er det vigtigt at overholde S.U. fristen
  •  Når der bliver afholdt fødselsdage, er vi enige om, at alle så vidt muligt bakker op om arrangementet,  møder op og ’medbringer godt humør’

 

Denne forældrekontrakt skal overholdes af alle i klassen - også selvom man ikke deltog i forældremødet, hvor aftalerne blev lavet.

Den er gældende indtil xx.xx.xx, eller indtil en anden aftale/kontrakt er indgået.