Eksemplarisk undervisning i levende billeder

Filmkompagniet står bag en række film, som kan give inspiration og være med til at udvikle en god og eksemplarisk undervisningspraksis inden for en række områder i grundskolen.

På filmkompagniet.dk kan du finde en række film omhandlende god undervisningspraksis. Der kan findes 14 temaer der ligger gratis - som fx konflikthåndtering eller målstyret undervisning - og der er op til 5 film inden for et tema. Der er 11 emner/film der sælges som DVD eller lånes på biblioteket.

Gå selv på opdagelse på filmkompagniets hjemmeside eller se et par udvalgte eksempler herunder.

Filmene laves i samarbejde med en række fagpersoner (bl.a. psykologer, forskere og lektorer) og professionelle lærere, som bidrager med en høj grad af ekspertise inden for hver deres område. Dette giver filmene et evidensbaseret præg, samtidig med at være enormt praksisnære, så "dem på gulvet" får mest muligt ud af indholdet. 

Konflikthåndtering i skolen

© Filmkompagniet

Dette er film nr 1 ud af 5 film om konflikthåndtering. Se eksempler på hvordan lærere arbejder med konflikter i praksis, og hvordan dette arbejde fremmer fællesskabsfølelsen og en fredskultur. Der skabes robuste børn, som er bedre i stand til at tackle en kompleks, inkluderende og foranderlig verden.

Uro i skolen

© Filmkompagniet

Professor IUP (DPU) Aarhus Universitet, forsker i lærerkompetencer, læreruddannelse og folkeskolen snakker her om uro i skolen.

Cooperative Learning i praksis

© Filmkompagniet

Filmen viser Cooperative Learning (CL) i praksis og skildrer en konkret struktur anvendt i engelskundervisningen i en 9. klasse på en almindelig dansk folkeskole. Strukturer og SPIL-principperne, som er bærende for de enkelte strukturer, er ikke fag-specifikke. Strukturerne kan i princippet anvendes i alle fag, i al undervisning.

Andre film fra Filmkompagniet

Elever

Målstyret undervisning og læring for alle

Skolereformen har sat målstyret undervisning i fokus. Når læring for alle skal lykkes som princip, skal eleverne inddrages og undervisningen differentieres. Se her to eksempler på, hvordan det kan gøres.

Relaterede links

14 gratis film på filmkompagniets hjemmeside.
Se eksempler på hvordan lærere arbejder med konflikter i praksis, og hvordan dette arbejde fremmer fællesskabsfølelsen og en fredskultur.
I to film vises, hvordan undervisningen er tilrettelagt, så alle elever med afsæt i Fælles mål arbejder ud fra nærmeste udviklingszone. Vi ser eksemplarisk undervisning, når synlige mål omsættes til differentieret undervisning.
I denne film kan du se eksempler på brug af Teaching Learning Cycle, Reading to learn samt SFL – Systemisk Funktionel Lingvistik.
Se her et eksempel på, hvordan Tåsingeskolen arbejder med inklusion.
Denne film består af 6 kapitler fra forskellige fag, hvor lærere på Sølystskolen i Silkeborg integrerer sprogundervisningen i fagene. Det er vigtigt for elever med dansk som andetsprog og for alle andre elever, at få et solidt og aktivt fagsprog. Lærerne demonstrerer i filmen løsninger til inspiration - lige til at kopiere.
Ro og nærvær i skolen giver rum til faglig fordybelse. I to film ser vi i praksis, hvordan man kan støtte børn i at få en bedre kontakt til sig selv og hinanden.