Eksempler fra praksis

Her kan du få idéer til, hvordan eleverne kan indgå som en medspiller i forhold til uddannelse, herunder elevdemokrati, sociale arrangementer, fysiske rammer mm.

Eksempler fra praksis (7)

GF1-center øger fællesskab og trivsel

Eleverne samles til fællesmøde på tværs af fagretninger.
© EUC Nordvest
På EUC Nordvest får ungdomsmiljø og fællesskab i erhvervsuddannelserne en ny betydning helt fra start. Skolen har nemlig valgt at oprette et center for alle fagretninger på grundforløb 1 på de merkantile såvel som de tekniske uddannelser. Og det giver rigtig god mening for både skolens medarbejdere og ledelse - og ikke mindst for eleverne.

Et trygt læringsmiljø på Selandia i Slagelse

758996_.jpg
På kokke- og tjeneruddannelsen på Selandia i Slagelse er trivsel et af nøgleordene, når man taler om uddannelsesmiljø. For hvor der er tryghed, er der plads til læring

Uddannelsesmiljø på Roskilde Handelsskole

Roskilde Handelsskole
© Roskilde Handelsskole
Studieudvalg på Roskilde Handelsskole har ansvaret for elevfester, idrætsarrangementer, skoleindretning og gode afbræk i dagligdagen. Skolen har udviklet en overordnet strategi for forbedring af det sociale liv på det merkantile grundforløb. Læs beskrivelse af proces, resultater og tanker for fremtiden.

Eksempler på erhvervsrettede ungdomsuddannelsesmiljøer

Attraktivt erhvervsrettet undgdomsuddannelsesmiljø
© Jesper Rais
Eksempler på erhvervsrettede ungdomsmiljøer fra SOSU Sjælland, Aarhus TEC, Campus Vejle og Gråsten Landbrugsskole. Læringsmiljø med fokus på elevernes erhvervsfaglige identitet, elevtrivsel, motivation for at lære - og elevernes afklaring af uddannelsesvalg.

Intromesse for nye elever

Elever fra Social og Sundhedsskolen i Silkeborg
© SOCIAL & SUNDHEDSSKOLEN I SILKEBORG
Intromessen på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg introducerer nye elever til skolen på en anderledes og aktiverende måde. De nye elever oplever en moderne og tidssvarende erhvervsuddannelse, hvor sundhed, aktivitet, IT og nye principper om læring understøtter hinanden.

Morgensamling og AABC TV på Aarhus Business College

Tvproduktion
Eleverne på Aarhus Business College samles til morgensamling ca. 1-2 gange månedligt. Formålet er dels at skabe rum, traditioner og rammer for et fællesskab/relation og dels at formidle information til elever på en nærværende og engageret måde.

Relaterede moduler