En god klassekammerat

Det skal være rart at gå i skole og være i din klasse. Derfor er det vigtigt, at du og dine klassekammerater respekterer hinanden.
Veninder

For at du kan vise respekt for dine klassekammerater, er det vigtigt at forstå, at alle mennesker er forskellige.

Det handler ikke kun om, at nogle er høje og andre lave, og nogle er tykke og andre er tynde. At mennesker er forskellige handler lige så meget om, at du og dine klassekammerater tænker og synes noget forskelligt om det I oplever i klassen, i frikvartererne og uden for skolen.

Det kan nogle gange betyde, at du eller nogle af dine klassekammerater bliver uenige og måske kommer i konflikt med hinanden.

Giv plads til dine klassekammerater

Det er vigtigt, at der er plads til alles forskelligheder. Det kan være, der er nogle i din klasse, der går og er kede af noget og derfor reagerer på nogle andre måder, end du selv ville gøre. Det kan være svært at forstå, hvorfor de gør som de gør eller siger de ting, som de gør.

I de situationer er det vigtigt, at du som kammerat viser hensyn og prøver at hjælpe. Det kan fx være en god idé, at snakke med dine kammerater og dine forældre, om det du oplever i skolen. De kan mange gange hjælpe dig til at forstå tingene på en anden måde, end du kan alene. 

 

Emneord