EU - Det forjættede land

I dette forslag til undervisning om EU arbejdes ud fra filmen "Transit Tanger", som er en del af Danidas Verdensbilledlegatfilm. I Marokko stirrer folk ud over Middelhavet for at få et glimt af det forjættede land i EU, nemlig Spanien. Hvad får folk til at sætte livet på spil, selv i små både, for at krydse havet og snige sig i land på den spanske kyst? Dette forløb sætter fokus på EU og landene omkring.
EU_lande_kort_COLOURBOX5139156.jpg

Undervisningsforløbet løber over 4 dele.

Der er både film, klasseundervisning og individuelt arbejde med web 2.0. I højre spalte findes relation til fælles mål og de andre dele af forløbet, samt flere links til undervisning om EU. Forløbet er udarbejdet for Danida.

Dette undervisningsforløb har 4. dele. Du kan se delene i højre spalte under "relaterede moduler". Modulerne er beregnet til 4 undervisnisningslektioner og er:

1. EU's lande og grænser

2. Europa og EU-landene

3. Dilemmaspil - Lad dem bare sejle deres egen sø

4. Radioavisen

Forløb - EU: Det forjættede land (4)

Vis alle Vis færre

Produceret i samarbejde med

DANIDA

Danidas Oplysningsbevilling yder støtte til dansk u-landsoplysning. Oplysningsbevillingen kan søges af alle, der vil formidle om forholdene i verdens fattigste lande. Støtten går blandt meget andet til undervisningsmaterialer, udstillinger, film til landsdækkende tv og rejsestipendier. På EMU’s tema Global Undervisning finder du mange af de støttede oplysningsprojekter.

Danida

Relaterede links

Find tal og oplysninger fra FN-forbundet.
EU i slides. Her finder du en række dias om, hvad EU er og gør, og hvordan det fungerer. Grundlaget for EU, nøgletal osv. Klik her.
Her er lydredigeringsværktøjet. Har du adgang til Skoletube.dk er værktøjet også der.