Fagredaktør - Psykologi

Anders Riber er fagredaktør for EMU's psykologisider.
Profilbillede af fagredaktør Anders Riber
© Anders Riber

Din redaktør

Mit navn er Anders Riber, og jeg har været redaktør på EMU siden marts 2014. 

Jeg er uddannet cand.psych. fra Aarhus i 2010 og har undervist på Horsens HF & VUC siden skoleåret 2011-12, hvor jeg underviser fuld tid på C og B-niveau. Derudover har jeg en baggrund som praksiskandidat. Jeg har været medlem af Psykologilærerforeningens bestyrelse i perioden november 2013-2015.

Mine ambitioner for psykologi på EMU

Mit fornemste fokuspunkt som fagredaktør er at gøre siden overskuelig ud fra et less is more koncept, hvor du og jeg som brugere let får overblik over kernefunktioner og muligheder. Du er som bruger hjertelig velkommen til at gøre mig opmærksom på materiale du savner, eller menupunkter du ønsker eller ønsker fremhævet.

Jeg ønsker særligt at gøre EMU'en til en vigtig værktøjskasse for to type brugere:

- Førsteårsunderviseren: Find let alt central info om de krav der er til din undervisning/eksamen mv. Find let nogle bud på undervisningsforløb og undervisningsmateriale, som andre undervisere har haft positive oplevelser med.

- Den inspirationssøgende underviser: Siden skal rumme konstant flere muligheder for at finde nyt materiale, som stadig rummer aktuelle problemstillinger et år senere. Det er ikke en flow-side med en masse nyt hele tiden, men en ressourcebank til brug af og til, når der er tid til at finde ny inspiration på et emne.

Dine ideer, din undren, dine materialer

Jeg er én bruger af EMU med mine tanker om, hvordan siden bedst udnyttes. Hvad tænker du, når du kommer ind på siden? Hvad fungerer, hvad savner du, hvad undrer du dig over? Skriv til mig på ark@horsenshfogvuc.dk med et tip, et spørgsmål eller et ønske. Jeg kan også kontaktes via PLF's facebook-gruppe. Jeg vil meget gerne høre, hvad dine oplevelser er på siden og medtænke dem i udviklingen fremadrettet.

Og så er der jo alle materialerne. De kommer jo et sted fra. Har du været på kursus i en bestemt didaktik? Har du lavet eller set andre lave et metodeforløb i Psykologi B? Har du en oversigt over et forløb, som faktisk virkede ret fint? Smid ydmygheden, forsigtigheden eller 'jeg-gør-det-lige-senere'-heden og lad mig høre fra dig. Dine erfaringer kan være guld værd for andre undervisere - enten som hele eller halve forløb eller blot som enkeltelementer til en side om noget specifikt.

Jeg håber at møde dig en dag i PLF eller skrives ved sammen med dig på mail om noget af ovenstående.

Bedste hilsner

Anders Riber

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Relaterede moduler

Emneord