Forsker i populærmusik - Et besøg på Det Kgl. Bibliotek

Hvad laver en forsker i populærmusik. Besøg Det Kgl Bibliotek og få svaret.
earphone

Hvorfor er det egentlig ikke sejt at høre dansktopmusik? Og hvad er dansktop egentlig? Eller rock? Eller dødsmetal? Eller hiphop? Og bliver man i øvrigt voldelig og kvindehader, hvis man hører for meget gangsta rap? Og hvornår blev Danmarks første punkkoncert afholdt? Og hvem spillede, og lød det godt? Og hvilken betydning har Youtube og Spotify haft for musikken? Og hvordan lavede man egentlig et album i 2012? 

Alt dette er spørgsmål, man nu og da stiller sig selv, hvis man forsker i populærmusikhistorie. Så jager man konstant efter svar i de kilder, man har adgang til. Og når der kommer nye teknologier og nye kilder til, må historien ofte skrives om. Alt dette arbejder Henrik Smith-Sivertsen med hver dag, og i dette undervisningsforløb vil han give jer et indblik i sin forskningsproces og hvordan biblioteket indsamler og arbejder med musik.   

Målgruppe: 8.-10. klasse, gymnasiale og andre ungdomsuddannelser, VUC

Fag: Historie, dansk, musik.

Læringsmål: Eleverne har viden om Det Kgl. Bibliotek som kulturinstitution, forskningsinstitution og arkiv. Eleverne har indblik i bl.a. forskning og formidling som karrierevej. Eleverne får skærpet deres kritiske sans.

Pris: forløbet er gratis

Varighed: 75 minutter

Booking: Kontakt os på undervisning@kb.dk eller på telefon: 91 32 48 21 mandag og torsdag kl. 10.00-12.00 og 13.00-15.00

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Relaterede links