AT - Fysik

Inspiration til AT-forløb og AT-eksamen hvor faget fysik indgår.

Almen Studieforberedelse med fysik

stjerneborg.jpg

AT - Fysik - metode

På denne side er samlet materiale og links til belysning af fysikfagets metode, til brug i AT.
Global opvarmning
© Ed Hawkins

AT-2017 Fysik

Inspiration til emner og fagkombinationer hvor fysik indgår i forbindelse med AT-2017-emnet "Menneskets forhold til Naturen".
lyspaere.jpg

AT - Fysik - Kampen for det gode liv

På denne side kan du finde inspiration til hvordan faget fysik kan indgå i AT 2013, hvor emnet er "Kampen for det gode liv". Som en del af et godt liv kan man argumentere for, at man - ud over mange andre ting - behøver lys, varme, elektricitet, kommunikation og adgang til god medicinsk behandling. Man kan også nævne muligheden for nem transport som en del af det gode liv. Endvidere muligheden for at leve uden for megen forurening (vedvarende/grøn energi/energiressourcer i det hele taget). Endelig kan man generelt spørge (fra en fysik-synsvinkel): Hvilke opdagelser fra fysikkens verden har gjort vort liv "godt" ? Er et "godt liv" nødvendigvis ensbetydende med tilstedeværelsen af moderne teknologi? Hvilke begrænsninger sætter naturlovene for vores stræben efter det gode liv? Oplagte samarbejdsfag for fysik til dette års tema vil være historie og samfundsfag.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Emneord