Genfortalt.nu -

GenFortalt er levende og nærværende fortællinger om Danmarkshistorien for folkeskolens 4.-6. klassetrin. Materialet består af korte podcasts i et interaktivt undervisningshæfte, der kan downloades til telefoner og tablets. Materialet introducerer eleverne til blandt andet kildekritik og lever op til Fælles Mål. Materialet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

GenFortalt er historie formidlet af børn til børn.

GenFortalt tilbyder en tilgang til historieundervisning, hvor skoleelever både er modtagere og producenter af undervisningsmaterialet. Genfortalt kombinerer et fysisk hæfte med korte historiepodcasts i et interaktivt undervisningsmateriale. Hæftet er tilknyttet appen GenFortalt, som kan genkende hæftets illustrationer og afspille de podcasts, der gemmer sig bag.

Undervisningsmaterialet er designet sådan, at eleverne kan gå på opdagelse i historien. Det kræver blot et sæt høretelefoner og en smartphone, tablet eller en computer. 

Skolebørn har selv indtalt og genfortalt Danmarkshistorien med deres egne ord

GenFortalt har ladet skolebørn fra hele landet genfortælle Danmarkshistorien med deres egne ord.

Materialet er tiltænkt folkeskolens 4.-6. klassetrin. Indholdet dækker Christian IV som historisk tema. Selvom bogen er opbygget kronologisk, lægger den op til, at man selv navigerer rundt mellem illustrationer og lyd på egen hånd, og det indebærer en høj grad af interaktivitet.

Indholdet er redigeret og faktatjekket, således at det følger de Fælles Mål. Eleverne hjælpes til at forstå kronologi og sammenhæng, de bliver introduceret for kildekritik, og historien bliver sat i perspektiv til elevernes egne og andres historiefortællinger i tid og rum.

Formålet med GenFortalt er at gøre formidlingen af Danmarkshistorien mere levende og nærværende ved at bruge historiefortællingen som greb.