Græsk - undervisningsforløb

Her finder du inspiration, ressourcer og materialer til undervisningsforløb eller kortere undervisningssekvenser i klassisk græsk.

Undervisningsforløb

Materialer til undervisning

Indien
© Colorbox

De klassiske fag på Indiensportalen

Tidligere lå Indensportalen på EMU-siderne, men nu ligger den i WikiBooks. Der er også ideer til emner inden for de klassiske fag.
Gade i Kina

De klassiske fag på Kinaportalen

Tidligere lå Kinaportalen på EMU-siderne, men nu ligger den i WikiBooks. Der er også ideer til emner inden for de klassiske fag.

Elevrettede ressourcer

Forsiden til antikken.nu
© Klassikerforeningen

Antikken.nu

Antikken.nu er en hjemmeside for unge i folkeskolen og gymnasiet, der interesserer sig for oldtiden og de klassiske fag.
Vinderpokal og laurbærkrans

Konkurrencer - Tidligere vindere

Her finder du eksempler på opgaver og medieproduktioner, der har vundet i Klassikerforeningens elev-konkurrencer.

Elevaktiviteter "ud af huset"

Redskaber til undervisning

Panathenæerstadion
© Foto: Jens Bjerregaard

Styret internetsøgning & webquest

Såkaldte webquests er en særlig aktivitetsform opbygget efter en bestemt skabelon, som træner elever i internetsøgning og kildekritik. Se flere eksempler på, hvordan denne digitale kompetence kan trænes i en klassisk-faglig kontekst.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png