Håndværk og design i 4. - 7. klasse

I håndværk og design skal du eksperimentere og få erfaringer med at designe og udforme produkter – fra ide til produkt.

Kompetenceområder i håndværk og design

I faget håndværk og design skal du i 4. til 7. klasse arbejde med tre kompetenceområder. Et kompetenceområde er det, du skal lære om: 

  • Håndværk – forarbejdning
  • Håndværk – materialer
  • Design 

 

  

Hvad skal du lære i håndværk og design?

I håndværk og design i 4.-7. klasse skal du arbejde med forskellige håndværk i forskellige værksteder. Du skal primært arbejde med tekstil, træ og metal. Undervisningen i håndværk og design skal styrke din evne til at finde på, tage initiativ og sætte ting i gang.

Du lærer om grundlæggende værktøjer, redskaber og teknikker. Gennem det praktiske arbejde med materialer og værktøjer lærer du at vælge den rigtige arbejdsform, det rette værktøj, den rette teknik og den rigtige maskine til dine forskellige arbejdsopgaver.

I håndværk og design skal du arbejde med designprocesser og udforme produkter – fra du får ideen til det færdige produkt. Ved at arbejde med dine ideer og lave dine egne eksperimenter, får du erfaringer med designprocesser.

I undervisningen er der også fokus på bæredygtighed og fokus på at tænke på ressourcerne. Det kan fx være ved at arbejde med genbrug eller re-designe produkter. 

  

Sådan kan du bruge håndværk og design i din hverdag

  • Gå på opdagelse derhjemme og se hvor mange hårde og bløde materialer du kan finde
  • Lav bordpynt til den næste fest med dine venner eller din familie