Hvad kan jeg blive?

Gode råd om uddannelse efter gymnasiet, om jobsøgning, flytte hjemmefra, studere i udlandet, etc. - alt dette på disse sider.

Hvad vil du efter gymnasiet?

767956_.jpg

Studievalg - hvad vil du efter gymnasiet?

Studievalg.dk kan besvare spørgsmål om de videregående uddannelser og om optagelse. Men der er også andre muligheder. Se bare her: Ungdommens Uddannelsesvejledning, eVejledning, Grib Verden og UddannelsesGuiden.
Kemi

Uddannelse efter gymnasiet

Få information om adgangskvotienter, ansøgninger, osv. Læs vejlederens råd om valg af uddannelse - eller lav en quizz, hvor du tester din viden om job og uddannelse! Få også Uddannelsesguidens hjælp til at få overblik over jobmarked og uddannelser.
Spanien.jpg
© Peder Wiben

Studere i udlandet - var det noget?

Måske du har lyst til at prøve at læse eller arbejde i udlandet? Nu får du endnu et argument for at rejse til udlandet: "Mobilitet udvider unges horisont. Når du rejser ud af dit land, bliver du et andet menneske. Du begynder at se tingene på en ny måde. Og det er færdigheder og kvalifikationer, som arbejdsgivere værdsætter meget," siger Androulla Vassiliou, EU-kommissær for undervisning,
rejse

Forskel mellem gymnasium og universitet

Hvad skal du være forberedt på, når du begynder på universitetet? Studerende fra AAU Cph (Aalborg Universitet i København) fortæller om forskellen på gymnasiet vs. universitetet. Bl.a. om, hvorfor man ikke kan sammenligne gruppearbejde i gymnasiet og folkeskolen med gruppearbejde på AAU. Se også Louise fra Københavns Universitet, der fortæller om overgangen fra gymnasium til universitet.
Unge skåler i øl

Sabbatår

Sabbatåret kan være fyldt med rigtig mange gode oplevelser og muligheder, men det er godt lige at have reglerne i baghoved undervejs. Og hvad skal man have tjek på, hvis man mangler et fag for at komme ind på drømmeuddannelsen? Få hjælp til et problemfrit sabbatår!

Studiejob

Job_COLOURBOX1866500.jpg
© Colourbox

Jobkompasset

Hjælp elever/kursister med denne inspiration til valg af job eller uddannelse. Man kan koble det med en gennemgang af forskellige læringsstile eller præferencer, så sammenhængen mellem personlighed og valg af uddannelse bliver tydelig.
Vejledning
© Colourbox

Jobsøgning: Hvordan finder du et studiejob?

Der er mange muligheder for at finde lige det rigtige job: se aviser, gå ind i de lokale butikker, brug dit netværk. Det er ikke nogen hemmelighed, at det handler om at ”sælge sig selv”, når man skal søge job.

Nyt ungdomsliv