Hvad skal jeg gøre, når jeg oplever mobning?

Du er i en situation, hvor en i din klasse bliver holdt udenfor og mobbet. Måske føler du selv, at du bliver mobbet? Når man oplever sådan noget ske, kan man godt blive i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre.
Pige føler sig udenfor

Skal du sige det til klasselæreren? Skal du selv blande dig og hjælpe den, der bliver mobbet? Eller skal du sige det til dine forældre derhjemme?

Gode råd, hvis du oplever mobning

Hvis du oplever mobning i din klasse, er det først og fremmest vigtigt at du gør noget. Det værste er faktisk ikke at gøre noget, for så får mobningen lov til at fortsætte. 

Her kommer tre råd til, hvad du kan gøre:

  • Sig fra over for dem, der mobber. Det er vigtigt at vise, at du ikke accepterer mobning eller bare står og ser til, mens en af dine klassekammerater bliver mobbet.
  • Tag fat i din klasselærer eller en pædagog. Når der opstår mobning i en klasse, er det tit når der er utryghed og usikkerhed i klassen. Derfor er det vigtigt, at din klasselærerer får at vide, hvis du oplever mobning, så han/hun kan gøre noget ved det.
  • Snak med dine forældre om det, du oplever i skolen. Det er også vigtigt at fortælle dine forældre, hvis du oplever mobning i skolen. De kan være med til at snakke med de andre forældre om, hvordan I får vendt stemningen i klassen, så der bliver rart at være for alle.

Få råd over telefonen

Måske føler du, at det er rigtig svært at tage dig mod til at snakke med din klasselærer eller dine forældre. Det kan også være, at de ikke har tid, når du lige har taget dig mod til at fortælle om det, du har oplevet.

Hvis du nogle gange har det sådan, men har brug for at tale med nogle voksne eller andre unge om, hvad du har oplevet, kan du ringe til Børnetelefonen eller Elevtelefonen.

 

Hos Børnetelefonen sidder der voksne klar til at snakke om blandt andet mobning. Du kan være anonym, når du ringer til Børnetelefonen. Det betyder, at du ikke behøver at sige, hvem du er, hvor du bor og sådan noget.

http://bornetelefonen.dk/

 

Hos Elevtelefonen kan du snakke med andre skoleelever om blandt andet mobning. Det kan nogle gange være meget rart at snakke med andre på ens egen alder, som selv har prøvet noget lignende.

http://elevtelefonen.dk/

Emneord