Inspiration til undervisningen om EU

På inspiration til undervisningsmaterialer om EU med både elevopgaver og lærervejledninger. De udvalgte links og materialer er til inspiration og er sammensat bredt.

EU i undervisningen - find opdateret indhold herunder

Undervisning

EMU Samfundsfag har flere forskellige forslag til undervisningen, hvor man kan arbejde med bl.a. EU's historie,  EU gennem unges øjne, de danske MEP'er og meget mere. Se de enkelte moduler herunder. 

Folketingets undervisningssite om EU - eu.dk

dk-eu flag

Folketinget har deres helt eget undervisningssite om EU, hvor der løbende publiceres materiale til ungdomsuddannelserne på http://undervisning.eu.dk/  - her ligger fx et tema om EU’s aktuelle budgetforhandlinger, om Folketingets rolle i EU-beslutningsprocessen, flygtningekrise, og om hvordan EU laver love. Det meste indeholder elevopgaver og lærervejledninger, som undervisere producerer.

Flere temaer indeholder også små videoer, hvor Folketingets EU-konsulenter forklarer diverse problemstillinger.

Derudover har Folketingets EU-Oplysning produceret et skolehæfte om EU målrettet 8-9 klasse, som undervisere gratis kan bestille og få tilsendt. Se og bestil her.

Forslag til EU i undervisningen

EU - set med unge øjne
© Europabevægelsen

EU set med unge øjne

Et magasin til elever og en lærervejledning, målrettet 8.-9. klasse. Materialet er bygget op af problemstillinger til diskussion, og de ledsages af kilder, - både jævnaldrende, eksperter og politikere.(Kilde: Europabevægelsen).
dk-eu flag

Inspiration til undervisningen om EU

På inspiration til undervisningsmaterialer om EU med både elevopgaver og lærervejledninger. De udvalgte links og materialer er til inspiration og er sammensat bredt.
COLOURBOX1661642.jpg

EU - den grundlæggende historie

I dette forløb arbejdes med EU's historie for at få en forståelse for baggrunden for EU, og det diskuteres om EU stadig har betydning som ”fredsprojekt”.
EU_parlamentet_COLOURBOX3697640.jpg

Hvem er de danske MEP'er ?

Hvem er de danske MEP'er? Hvilken baggrund har de ? Hvilke partier er de valgt for og hvad laver de i Europaparlamentet?.
Kahoot
© Kahoot.it

Tag en Kahootquiz om EU

Brug "kahoot" til at lave quizzer til klassen. Se hvordan du gør og prøv en kahoot, der allerede er klar med 20 spørgsmål om EU.
CFU logo.JPG
© CFU

CFU hjælper dig videre....

På CFU'erne kan du få hjælp og sparring til undervisningen omkring EU. Hvert CFU - Center for Undervisningsmidler - har en konsulent, der kan rådgive omkring den internationale dimension i undervisningen - herunder diverse støtteprogrammer. På listen herunder kan du se, hvem du kan kontakte i nærheden af dig:

Relaterede links

Undervisningsside fra Folketingets EU-oplysning. Politisk neutralt informationskontor.